Δείτε πώς εξελίχθηκαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων!


Η New York Times δημοσίευσε το πρώτο φύλλο της στις 18 Σεπτεμβρίου 1851, αλλά οι πρώτες φωτογραφίες εμφανίστηκαν στο εξώφυλλο στις αρχές της δεκαετίας του 1900, πάνω από 60 χρόνια αργότερα. Ο Josh Begley δημιούργησε ένα βίντεο με τα 60.000 πρωτοσέλιδα της διάσημης εφημερίδας διάρκειας 1 λεπτού.

Αρχικά στην πρώτη σελίδα εμφανίζονται μόνο κείμενα. Μερικές δεκαετίες αργότερα ασπρόμαυρες φωτογραφίες κάνουν δειλά την εμφάνισή τους. Τα πρωτοσέλιδα παραμένουν γεμάτα κείμενα και η χρήση εικόνων γίνεται με πολλή… οικονομία. Μόλις στα μέσα του 20ου αιώνα αρχίζει να γίνεται εκτεταμένη χρήση φωτογραφιών.

Οι έγχρωμες εικόνες κάνουν την εμφάνισή τους το 1997 με παλ αποχρώσεις. Σιγά σιγά οι φωτογραφίες γίνονται μεγαλύτερες, περισσότερες και με πιο έντονα χρώματα ώστε να καταλήξουμε στη σημερινή μορφή.






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου