Βίντεο από τη στιγμή της νέας έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας!

Σοκ και δέος προκαλεί η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας όπως καταγράφηκε από το συνεργείο του BBC που βρισκόταν στο σημείο. Toυλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πέτρες και λάβα στο ηφαίστειο της Αίτνας την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Οι περισσότεροι νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία με τραύματα στο κεφάλι και φέρουν εκδορές και εγκαύματα, τα οποία όμως δεν θεωρούνται σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι μέλη ενός τηλεοπτικού συνεργείου του BBC και μια γυναίκα 78 ετών.

Στο βίντεο φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από τον κρατήρα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων ενώ μεγάλα κομμάτια πάγου και πέτρες πέφτουν από τον αέρα προκαλώντας τον πανικό σε όσους βρίσκονταν στο σημείο.


Τα όσα συνέβησαν μετέδωσε ζωντανά» η ειδική επιστημονική συνεργάτης και ανταποκρίτρια του βρετανικού καναλιού Rebecca Morelle με αναρτήσεις στο twitter, δήλωσε ότι την στιγμή που οι άνθρωποι βρίσκονταν στην πλαγιά του ηφαιστείου, από τον κρατήρα εκτινάχθηκε ξαφνικά λάβα με ατμό και διάπυρες πέτρες.  «Παρόμοιες εκρήξεις έχουν σκοτώσει ανθρώπους στο παρελθόν, οπότε εμείς τη γλιτώσαμε φθηνά» έγραψε η ανταποκρίτρια.


Δείτε το βίντεο του BBC:








ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου