Δείτε από ψηλά τον μυθικό Αχέροντα απ’ όπου περνούσαν οι ψυχές για να κατέβουν στον Άδη!

Δείτε από ψηλά τον μυθικό Αχέροντα μέσα από ένα υπέροχο βίντεο, έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για όσους αγαπούν τη φύση είναι οι πηγές του Αχέροντα. Ένας τόπος σπάνιας ομορφιάς που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο.

Οι πηγές του μυθικού ποταμού, που διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης βρίσκονται 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γλυκή, στη Θεσπρωτία. Ακολουθώντας τις πινακίδες ο επισκέπτης φτάνει στο ποτάμι όπου γαλαζοπράσινα νερά, αιωνόβια πλατάνια και αναρριχώμενα φυτά αγκαλιάζουν τους βράχους. Εκεί μπορεί να βουτήξει στα νερά του μυθικού ποταμού ή να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες όπως ράφτινγκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ποδηλασία, καγιάκ και πεζοπορία.

Ο επισκέπτης θα συναντήσει φαράγγια, νερόλακκους και μικρές λίμνες αλλά και τη Σπηλιά του Δράκου απ’ όπου αναβλύζουν πηγές . Η διαδρομή από τη Σκάλα Τζαβέλαινας προς το οροπέδιο Σουλίου, στο χωριό Σαμονίβα, «κρύβει» το επιβλητικό φαράγγι του Αχέροντα, τοξωτά γεφύρια, πανύψηλους βράχους και πυκνή βλάστηση.Ο Αχέροντας εκβάλλει στο Ιόνιο, στο Νομό Πρεβέζης , όπου σχηματίζει δέλτα στην περιοχή της Αμμουδιάς.

Η μία εκδοχή λέει ότι η ονομασία Αχέροντας βγαίνει από το «άχος» που τα αρχαία σημαίνει θλίψη, στεναχώρια, θρήνος. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή προέρχεται από το «αχός» που σημαίνει «υπόκωφος θόρυβος» και το «ρεω». Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι ο Αχέροντας είναι το ποτάμι που ο Ερμής παρέδιδε τις ψυχές στον Χάροντα, για να καταλήξουν στον Άδη. Όλοι έπρεπε να καταβάλουν ένα αντίτιμο για τη μεταφορά. Ο μόνος που δεν πλήρωσε, κατά τον Λουκιανό, ήταν ο Μένιππος.

Απολαυστε πτήση με Drone πανω απο τον Αχέροντα:


ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου