Σκάρφεια: Απολαύστε την πτήση των εξωτικών ροζ φλαμίνγκο μέσα από ένα μαγευτικό βίντεο!

Απολαύστε ένα μαγευτικό, εξωτικό θέαμα, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Ο βιότοπος της Σκάρφειας κοντά στις εκβολές του Σπερχειού ποταμού στη Λαμία, φιλοξενεί δεκάδες εξωτικά ροζ φλαμίνγκο που είναι πανέμορφα και εντυπωσιακά.

Τα φλαμίνγκο συνήθως στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι κρυμμένο κάτω από το σώμα τους. Ο λόγος για αυτή τη συμπεριφορά δεν είναι πλήρως κατανοητός. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι έτσι μπορούν να διατηρούν περισσότερη θερμότητα του σώματος.

Τα φλαμίνγκο τρέφονται με γαρίδες άλμης και μπλε-πράσινα φύκια. Τα αισθητήρια όργανά τους είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να διαχωρίζουν τη λάσπης από την τροφή. Το φιλτράρισμα των ειδών διατροφής επικουρείται από ειδικά τριχίδια. Το ροζ ή κοκκινωπό χρώμα των φλαμίνγκο προέρχεται από τα καροτενοειδή στη διατροφή τους. Αυτά τα καροτενοειδή αναλύονται σε χρωστικές μέσω ηπατικών ενζύμων.

Τα Φλαμίνγκο είναι πολύ κοινωνικά πουλιά. Ζουν σε αποικίες των οποίων ο πληθυσμός μπορεί να ανέρχονται σε χιλιάδες.


Δείτε το υπέροχο βίντεο:







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου