O Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας αργοπεθαίνει...

Ένας από τους σημαντικότερους «θησαυρούς» φυσικής ομορφιάς του πλανήτη, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας αργοπεθαίνει...

Ένας από τους σημαντικότερους «θησαυρούς» φυσικής ομορφιάς του πλανήτη, ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας αργοπεθαίνει... Πέρυσι ήταν η χρονιά κατά την οποία πέθαναν τα περισσότερα κοράλλια, εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας του νερού.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι και φέτος είναι δυσοίωνες οι προβλέψεις για το φαινόμενο της λεύκανσης των κοραλλιών, κάτι που ισοδυναμεί με τον θάνατό τους. Στις υποβρύχιες φωτογραφίες που τράβηξαν οι επιστήμονες που εργάζονται στο Πάρκο του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου, αποτυπώνουν σε έναν βαθμό το μέγεθος της καταστροφής. Η λεύκανση εκτείνεται σε μια περιοχή 1500 χιλιομέτρων. Eνα μεγάλο μέρος του Υφάλου δεν θα αναζωογονηθεί ποτέ.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου