Christian Moullec: O άνδρας που πετάει μαζί με τις αγριόχηνες που εχει αναθρέψει!

Εντύπωση προκαλεί το βίντεο με τον άνδρα που πετάει με το υπερελαφρό αεροσκάφος του παρέα με τις αγριόχηνες του. Πρόκειται για τον 58χρονο Γάλλο Christian Moullec, που αφιέρωσε τη ζωή του για να προστατέψει και να αναθρέψει αγριόχηνες. Ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε εκείνον και τα ζώα είναι τόσο δυνατός, που τον αφήνουν να τα πλησιάζει χωρίς να φοβούνται. Όπως λέει ο πρώην μετεωρολόγος, τα πουλιά τον αντιμετωπίζουν ως «τη μητέρα» τους, καθώς τα φρόντισε από την πρώτη στιγμή που εκκολάφτηκαν από τα αυγά τους.

Ο Moullec φιλοξένησε τα πουλιά στο σπίτι του. Κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο με εκείνον και την οικογένειά του.Η πρώτη φορά που πέταξε με 12 αγριόχηνες ήταν το 1995 σε μια προσπάθεια να τις βοηθήσει να μεταναστεύσουν σε μέρη που θα ήταν περισσότερο προστατευμένες.

Από τότε αφιέρωσε τη ζωή του στην εκτροφή και την εκπαίδευση τους, ώστε να προστατέψει το είδος τους από την εξαφάνιση. Όταν έρχεται η στιγμή να πετάξουν, τον περιμένουν υπομονετικά να ετοιμάσει το αεροσκάφος του και να απογειωθούν μαζί.Τα πουλιά έχουν μάθει να ακολουθούν το αεροσκάφος του Moullec χωρίς να αλλάζουν πορεία.«Μου δείχνουν τρομερή εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη. Είμαι σαν εκπρόσωπός τους», ανέφερε ο Moullec.

Ο Moullec παίρνει μαζί του στο αεροσκάφος οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να πετάξει μαζί με τις αγριόχηνες και να απολαύσει τη θέα μέσα από τα δικά τους μάτια. «Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν 15 ώρες για να απολαύσουν απλώς μια 30λεπτη πτήση με τα πουλιά». Τους δίνει τη δυνατότητα να τις πιάσουν αλλά πάντα με προσοχή, γιατί μπορεί να τις τρομάξουν και να χάσουν την ισορροπία τους.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου