Spacewalk: Η Γη από το διάστημα σε ένα βίντεο 360°

Πριν μέρες δημοσιεύθηκε το πρώτο βίντεο 360° που τράβηξε ο άνθρωπος στο διάστημα σε ανοιχτό χώρο. Η βιντεοσκόπηση έγινε με τη χρήση νανοδορυφόρων που είχαν τοποθετηθεί στα παπούτσια των Sergey Ryazansky και Fedor Yurchikhin δύο Ρώσων κοσμοναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το RT με τιτλο Spacewalk, δείχνει μια άποψη της Γης που για πρώτη φορά κινηματογραφείται σε 360 μοίρες. Οι κοσμοναύτες Sergey Ryazansky και Fedor Yurchikhin κινηματογράφησαν το συναρπαστικό τοπίο ενώ πραγματοποίησαν τον Αύγουστο 7,5 ώρες διαστημικής διαδρομής, που περιελάμβανε εργασίες συντήρησης καθώς και την έναρξη πέντε μικροσκοπικών δορυφόρων.

Οι δορυφόροι Tanyusha που χρησιμοποιήθηκαν για τις λήψεις αυτές δημιουργήθηκαν από φοιτητές από τη ρωσική πόλη Kursk. Το βίντεο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ρωσικό διαστημικό πρακτορείο και παραγωγό διαστημικών οχημάτων Energia. Το βίντεο προβλήθηκε στις 3 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Μουσείο Κοσμοναυτικής της Μόσχας, στα πλαίσια της εκδήλωσης για τον Sputnik-1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, που τέθηκε σε τροχιά το 1957.


Δείτε το βίντεο 360° :





ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου