The Art of Listening: Ένα ντοκιμαντέρ για την δημιουργία της μουσικής σήμερα

Το The Art of Listening (Η τέχνη της ακρόασης) είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη διαδρομή που ακολουθεί η μουσική μέχρι να φτάσει το αυτί ενός ακροατή. Ξεκινάει από την πρόθεση του συνθέτη και φτάνει μέχρι τη διαδικασία της ηχοληψίας και της παραγωγής όπου οι «εργάτες το ήχου» που πρέπει να συλλάβουν αλλά και να διατηρήσουν τη φωνή του καλλιτέχνη και φυσικά να λάβουν υπόψη τους τρόπους με τους οποίους ο ακροατής ακούει και βιώνει σήμερα τη μουσική. Ήχος αναλογικός και ψηφιακός. Όργανα ακουστικά ή ηλεκτρικά, synthesizers, κονσόλες, κατασκευές οργάνων, ιδέες, μίξεις, ορχήστρες, συναυλίες, electronica.

Οι δημιουργοί του εξερευνούν το ταξίδι της μουσικής μέσα από 40 και βάλε συνεντεύξεις: μηχανικοί, κατασκευαστές οργάνων, καλλιτέχνες και παραγωγοί, από πολυάριθμα μουσικά είδη, ένα πολύχρωμο και πολυ-ακουστικό παζλ, από τον Hans Zimmer μέχρι τον Tycho, και από τους Reggie Watts και Kamasi Washington μέχρι τους Beacon.


Δείτε το ντοκιμαντέρ:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου