Valentin Delluc: Νυχτερινό speedriding μέσα σε τεράστιο παγετώνα!

Ο Valentin Delluc, πρωτοπόρος speedrider, κατέβηκε μία χιονισμένη Γαλλική βουνοπλαγιά στο σκοτάδι, με στόχο να πραγματοποιήσει το "Moonline" project. Πέρασε επτά μήνες κάνοντας προπόνηση για αυτό και κατάφερε να κατέβει μια βουνοπλαγιά μέσα στο σκοτάδι πάνω από τις τραχιές κορυφές του παγετώνα Bossons στους πρόποδες του βουνού Mont Blanc.

Στο εκπληκτικό film "Majestic", ο Delluc κατέβηκε τη βουνοπλαγιά υπό το φως του φεγγαριού και με τη βοήθεια του ειδικά σχεδιασμένου αλεξίπτωτου με φώτα LED. Η ιδέα για το project αυτό γεννήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του 2016, όπου ο Delluc έπρεπε να προγραμματίσει πολλές πιλοτικές δοκιμές για να καταφέρει να "δαμάσει" το αλεξίπτωτό του και να είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να πετάξει με τα φώτα LED. Έτσι, πραγματοποίησε τα πρώτα τεστ χωρίς το φωτισμό από ύψος 2.800 μέτρων έως ότου ο εξοπλισμός του να ξεκινήσει να δουλεύει και όταν όλα τα προβλήματα είχαν λυθεί, άρχισε τις δοκιμές.

Η τελική δοκιμή έγινε υπό το φως του φεγγαριού, κάτι το οποίο επέτρεψε στον Delluc να πετάξει ακόμα πιο κοντά στο έδαφος. Όταν έφτασε η νύχτα της τελικής πτήσης, η κάλυψη από χιόνι δεν ήταν ιδανική και ο Delluc ανησυχούσε μήπως τα φώτα LED δεν λειτουργήσουν σωστά. Παρόλα αυτά οι συνολικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και έλαβε την έγκριση για να ξεκινήσει στις 4 π.μ..

Η πτήση του ξεκίνησε από την κορυφή του παγετώνα Bossons, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του είχαν πολύ λίγο χρόνο για να καταφέρουν να βιντεοσκοπήσουν το όλο εγχείρημα, με αποτέλεσμα όλα να γυριστούν με μία λήψη. Αυτό ήταν μια μεγάλη δοκιμασία ακόμα και για τον Delluc, ο οποίος έχει συνηθίσει να κάνει speedriding μέσα από παγετώνες αλλά και οροφές κτιρίων.

Ο Delluc βρέθηκε μόνος του στον αέρα και για λίγο ο χρόνος έμοιαζε να σταματά. Τέσσερα λεπτά και 20 δευτερόλεπτα αργότερα όμως είχε ταξιδέψει πάνω από 1.500 κατακόρυφα μέτρα, φέρνοντας εις πέρας το όνειρό του να κάνει νυχτερινό speedriding πάνω από παγετώνα.


Παρακολουθήστε εδώ το video:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου