2 Σεπτεμβρίου 1945: Έγχρωμα πλάνα από τη παράδοση της Ιαπωνίας

Η ημέρα που τελείωσε ο πόλεμος ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου του 1945, όταν η Ιαπωνία μετά τις δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου και στο Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου, παραδίδεται άνευ όρων. Δείτε στο παρακάτω βίντεο έγχρωμα πλάνα από τη παράδοση της Ιαπωνίας.

Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν κάπως απρόσμενο για τους περισσότερους. Ο Τρούμαν ζήτησε την παράδοση της Ιαπωνίας και έτσι οι Αμερικανοί στις 6 Αυγούστου του 1945 πήραν την  απόφαση και έριξαν την πρώτη ατομική βόμβα στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Στις 9 Αυγούστου, η δεύτερη ατομική βόμβα κατέστρεψε το Ναγκασάκι, την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το αυτοκρατορικό συμβούλιο για την παράδοση της Ιαπωνίας.

Στις 14 Αυγούστου, οι Ιάπωνες δέχτηκαν την άνευ όρων παράδοσή τους και ο αυτοκράτορας έσπασε την παραδοσιακή του σιωπή και ανακοίνωσε την παράδοση στο ραδιόφωνο την επόμενη ημέρα. Ο πρώτος (και τελευταίος μέχρι σήμερα) πυρηνικός πόλεμος τελείωσε ξαφνικά, όμως, αλλάζοντας τον κόσμο.

Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο προχωρά σε άμεσες συνεννοήσεις για παράδοση της Ιαπωνίας, παρακάμπτοντας τους άναυδους στρατιωτικούς και, τελικά, ο πόλεμος τερματίζεται επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου 1945 με την επίσημη υπογραφή της άνευ όρων παράδοσης της Ιαπωνίας, επάνω στο θωρηκτό “Μιζούρι”. Δείτε στο παρακάτω βίντεο το κινηματογραφικό υλικό είναι από εκείνη την ιστορική ημέρα.

Δείτε το βίντεο:
 





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου