Τους προβολείς στήσε: Ο θεατρικός Θάνος Μικρούτσικος ερμηνεύει Vladimir Mayakovsky


Ακούστε παρακάτω το μελοποιημένο θεατρικό ποίημα ''Τους προβολείς στήσε'' του Βλαδίμηρου Mayakovsky με της υπέροχες μελωδίες από το πιάνο του Θάνου Μικρούτσικου. Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθετης αγαπούσε το θέατρο και έντυσε με τη μουσική του πολλές ιστορικές θεατρικές παραστάσεις.

Το 1975 που εμφανίστηκε στον χώρο της μουσικής ο Θάνος Μικρούτσικος και από τότε έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα Ελληνικά τραγούδια, δημιουργίες που τραγουδήθηκαν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της χώρας.  Ο θάνατος του συνθέτη το Δεκέμβρη του 2019 βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλα και στο κοινό που αγαπούσε τον ίδιο και τη μουσική του.

Το 1998 ο Θάνος Μικρούτσικος κυκλοφορεί το album "Ο Θάνος Μικρούτσικος τραγουδά Θάνο Μικρούτσικο", μέσα σε αυτό δίσκο υπήρχε και μια εκτέλεση του ποιήματος του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι ''Τους προβολείς στήσε'' , ακούστε παρακάτω να το ερμηνεύει ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος.


''ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΣΕ''
Ποίηση: Vladimir Mayakovsky
Σύνθεση, Ερμηνεία: Θάνος Μικρούτσικος

Τους προβολείς στήσε
άπλετο φως στη ράμπα να πέφτει.

Η δράση να κυλάει
να παρασέρνεται στη δίνη.

Η τέχνη δεν πρέπει ν’ αντανακλά
σαν τον καθρέφτη
μα σαν φακός να μεγεθύνει.





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου