Banksy: Το αντιπολεμικό έργο του συγκέντρωσε 106,505$ για το νοσοκομείο παιδιών της Ουκρανίας

Το αντιπολεμικό έργο του Banksy «CND Soldiers» μέσω μιας πλατφόρμας ιδιωτικών πωλήσεων με έδρα το Λονδίνο συγκέντρωσε σε δημοπρασία το ποσό των 106,505$ για το μεγαλύτερο νοσοκομείο παιδιών της Ουκρανίας.

Η πώληση του γνωστού αντιπολεμικού έργου τέχνης «CND Soldiers» του Banksy συγκέντρωσε σε δημοπρασία που έγινε το ποσό των 106.505 δολαρίων τα οποία θα δοθούν στο Νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο, πρόκειται για το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ουκρανίας το οποίο περιθάλπει βαριά άρρωστα παιδιά αλλά και όσους έχουν τραυματιστεί κατά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Η MyArtBroker ήθελε να βοηθήσει μέσω του έργου αυτού το συγκεκριμένο νοσοκομείο και εκτίμησαν πως μια εκτύπωση του έργου θα πουλούσε μεταξύ 20.000 και 30.000$ όμως εμπνεύστηκαν από τη σημασία της αιτίας και επένδυσαν περισσότερα στη σιωπηλή δημοπρασία, ωστόσο ο νικητής της δημοπρασίας που δώρισε το τελικό ποσό των 106,505 δολαρίων προτιμά εως και σήμερα να παραμείνει ανώνυμος, όπως και ο καλλιτέχνης. Ο Banksy δεν συμμετείχε στη δημοπρασία αλλά όμως είναι ευχαριστημένος που το αντιπολεμικό έργο τέχνης του, βοηθά τους Ουκρανούς που το έχουν ανάγκη.

H διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας MyArtBroker.com, της πλατφόρμας ιδιωτικών πωλήσεων με έδρα το Λονδίνο που διευκόλυνε τη δημοπρασία καθώς δώρισε την προμήθειά της στο νοσοκομείο, δήλωσε στο Forbes "ότι τα έσοδα από την πώληση του έργου θα κάνουν τεράστια διαφορά στη ζωή του προσωπικού, των παιδιών και των οικογενειών τους τις επόμενες εβδομάδες."  
Το έργο του Banksy με τους δύο στρατιώτες να κάνουν γκράφιτι με κόκκινη μπογιά ονομάζεται «CND Soldiers», το ακρωνύμιο «CND» σημαίνει Campaign for Nuclear Disarmament και είναι απο μια βρετανική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1957 για να υποστηρίξει τον πυρηνικό αφοπλισμό. Το έργο του Banksy απεικονίζει δύο ανδρικές φιγούρες σκυμμένες μπροστά από ένα τοίχο, ο ένας από τους δυο στρατιώτες κρατά στα χέρια του ένα πινέλο και ζωγραφίζει στο τοίχο το σύμβολο της ειρήνης και δίπλα του ο άλλος στρατιώτης να φρουρεί με ένα πυροβόλο όπλο, υπονοώντας ότι οι Βρετανοί στρατιώτες δεν θέλουν να πολεμούν και ότι αναζητούν την ειρήνη. Το συγκεκριμένο έργο εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2003 σε τοιχογραφία απέναντι από το Κοινοβούλιο στο Λονδίνο και αποτελεί μια αναφορά στις αντιπολεμικές διαμαρτυρίες που γίνονταν εκείνη την εποχή κατά της εμπλοκής του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο του Ιράκ.

Ο Banksy αργότερα χάρισε το πρωτότυπο έργο στον αντιπολεμικό διαδηλωτή Μπράιαν Χόου, έναν πρώην ελεύθερο σκοπευτή του βρετανικού στρατού που κατασκήνωνε για μια δεκαετία μεταξύ 2001 και 2010 σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το Αγγλικο Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την εξωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Το πρωτότυπο σχέδιο κατασχέθηκε το 2006 από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιδρομής που εκαναν στον καταυλισμό του Χόου, αλλά ο Banksy λίγα χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με έναν λονδρέζικο εκδοτικό οίκο για μια περιορισμένη σειρά 700 μεταξοτυπιών του έργου αυτού.

Το αντιπολεμικό έργο του Banksy «CND Soldiers»:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου