Αόρατα πλάσματα: Ανακαινίζοντας τη δομή αστέγων στη Θεσσαλονίκη


Το Into your heart με τον Γιώργο Μαυρίδη σε αυτή την εκπομπή με τίτλο «Αόρατα πλάσματα» που προβλήθηκε από το OPEN στις 24/01/2022, επισκέπτεται τη δομή αστέγων στη Θεσσαλονίκη και βάζουν τα δυνατά τους για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη ζωή και στο τέλος μαζί με την ομάδα του ανακαινίζουν ολόκληρη τη δομή.

Θα μπορούσε κανείς να τους χαρακτηρίσει «αόρατα πλάσματα», αφού παρόλο που περνάει από μπροστά τους τόσος κόσμος καθημερινά, πολύ λίγοι τους δίνουν έστω και την ελάχιστη σημασία. Στη δομή ο Γιώργος Μαυρίδης συζητά με τους υπεύθυνους αλλά και με τους ίδιους τους άστεγους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο μέσα στη δομή όσο και στη ζωή τους έξω από αυτή. Ακόμα μιλάνε για την κοινωνική επανένταξη αλλά και για τους λόγους που τους οδήγησαν να ζουν στον δρόμο.

Αμέσως μετά, η ομάδα του Into your heart πιάνουν δουλειά και ξεκινάνε τις κατασκευαστικές εργασίες και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Ο χώρος ανακαινίζεται, γίνεται πιο πρακτικός και πιο λειτουργικός, έτσι ώστε να είναι λίγο καλύτερη η παραμονή των ανθρώπων αυτών μέσα στη δομή και μας δείχνουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε στην πράξη έναν άστεγο. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί "Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στα δύσκολα"!

Δείτε το ντοκιμαντέρ:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου