Κρυμμένα ίχνη: Χιροσίμα


Το παρακάτω ντοκιμαντέρ για την Χιροσίμα μέσα από την σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ "Κρυμμένα ίχνη" της ΕΡΤ , μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω και μας παρουσιάζει νέες αποκαλύψεις για το τελευταίο επεισόδιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αμερική.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν περιορίστηκε στην Ευρώπη καθώς την ίδια περίοδο στον Ειρηνικό μαινόταν και ο πόλεμος ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αμερική ο οποίος ήταν εξίσου βίαιος και ανεξίτηλος. Οι νεότερες γενιές προσπαθούν να καταλάβουν αρκετά χρόνια μετά γιατί οι δύο αυτές πλευρές υιοθέτησαν τόσο σκληρή στάση, καθώς από το 1941 έως το 1945 έχασαν τις ζωές τους σε αυτόν τον πόλεμο τρία εκατομμύρια Ιάπωνες και 100.000 Αμερικανοί στρατιώτες όπως και δυο ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.

Σε αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ οι αρχαιολόγοι ξεθάβουν κρυμμένα μυστικά και ίχνη ενός σκοτεινού παρελθόντος και μας παρουσιάζουν νέες  μαρτυρίες και ανασκαφές, επίσης βρίσκουν νέα τούνελ, ερείπια και αντικείμενα που ανήκαν σε στρατιώτες και πολίτες. Κάθε πεδίο μάχης φέρνει στο φως απρόσμενα στοιχεία και λεπτομέρειες και μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με ιστορικούς και μαρτυρίες επιζώντων μας γυρίζουν πίσω στο χρόνο και ξαναζούμε τους τελευταίους μήνες αυτού του πολέμου.  Νέα αρχαιολογικά ευρήματα, μαρτυρίες και διηγήσεις, συνεντεύξεις με ειδικούς και οι ψηφιακές αναπαραστάσεις αποκαλύπτουν τα μέχρι σήμερα κρυμμένα ίχνη σε μια από τις ποιο σημαντικές μάχες στην Ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. .


Δείτε το ντοκιμαντέρ:



Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου