Φεγγάρι, θερινό και δεκαπέντε ταινίες για το καλοκαίρι



Σκεφτείτε την εξής εικόνα: στις καφετέριες όλοι συζητάνε για το μέλλον της Ελλάδας, τον Αλέξη Τσίπρα και το ευρώ (ή όπως αλλιώς θα το λέμε το ενδεχόμενο νέο νόμισμα). Αλλά ας πάμε να κοστολογήσουμε κάτι: ας πάμε να κοστολογήσουμε το φεγγάρι και το γιασεμί, τις εικόνες που γεμίζουν τα βράδια μας και αφήνουν για λίγο έξω (γιατί για πάντα δεν γίνεται) το ΔΝΤ και τη Μέρκελ.

Ξεκινώντας από την 1η Ιουνίου και φτάνοντας μέχρι τις 30 Αυγούστου, ας ρίξουμε μια ματιά στις 15 ταινίες που θα συντροφεύσουν τα καλοκαιρινά μας βράδια.

 




Prometheus (7 Ιουνίου)


Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει σε ένα είδος που ξέρει καλά και στο οποίο αγαπάμε να τον βλέπουμε να δοκιμάζεται. Ο Προμηθέας του δεν είναι ακριβώς σίκουελ του Alien, ωστόσο, ανήκει στο σύμπαν της μυθολογίας της σπουδαίας σειράς ταινιών sci-fi. Μια ομάδα επιστημόνων αναζητούν τις απαρχές της ανθρωπότητας. Αυτά που θα βρουν, όμως, θα είναι πιο σκοτεινά από αυτά που περιμένουν.

Ο έρωτας του Φεγγαριού (7 Ιουνίου)

Καλοκαιράκι με εφηβικό –και σίγουρα παράξενο- έρωτα διά χειρός Γουές Άντερσον; Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Χωθείτε σε ένα θερινό και δείτε ένα αγόρι και ένα κορίτσι να ερωτεύονται και να αποφασίζουν να το σκάσουν φέρνοντας μια ολόκληρη πόλη σε κατάσταση νευρικού κλονισμού. Για να μην αναφερθούμε στο καστ που μας κάνει να θέλουμε να κλείσουμε τώρα εισιτήριο: Μπρους Γουίλις, Έντουαρτ Νόρτον, Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Τζέισον Σβάρτσμαν, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Χάρβεϊ Καϊτέλ και οι νεαροί Κάρα Χέιγουορντ και Τζάρεντ Γκίλμαν.

Les infidels (14 Ιουνίου)

Η ταινία προβλέπουμε ότι δεν θα λέει και πολλά, αλλά αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε ξανά τον οσκαρούχο πλέον Ζαν Ντιζαρντέν στη μεγάλη οθόνη. Μαζί με τον έτερο Καππαδόκη (τον Ζιλ Λελούς, ντε!) ερμηνεύουν δύο άπιστους (ή μάλλον πολλούς άπιστους) που προσπαθούν να σκαρφιστούν δικαιολογίες, προκειμένου να μην τους «τσακώσουν» οι γυναίκες τους. Η διαφημιστική καμπάνια της ταινίας, πάντως, μια αντίδραση την προκάλεσε.

Rock of Ages (28 Ιουνίου)


Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το Rock of Ages αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας, από την αμερικάνικη επαρχία, που ερωτεύεται τον ροκ σταρ Στέισι Τζαξ. Φόντο της ταινίας, η μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και οι μουσικές των Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar κλπ. Θα το δούμε και μόνο για τον ρόλο του Τομ Κρουζ που φέρει κορμί και κόμη θανατηφόρα. Σκηνοθετεί ο Άνταμ Σάνκμαν (Hairspray), ενώ στους βασικούς ρόλους θα δούμε -εκτός από τον Τομ Κρoύζ- τους Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ και Τζούλιαν Χιου

Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (5 Ιουλίου)


Ελάτε, παραδεχτείτε το. Σας έλειψε ο Σκρατ. Όπως μας έλειψε κι εμάς. Στην ταινία, η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τεράστιου μεγέθους. Η κίνηση των ηπείρων οδηγεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα. Το τρίο ξεκινά μια επική θαλασσινή περιπέτεια, στη διάρκεια της οποίας έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές, ενώ ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο. Ελπίζουμε να είναι τόσο αστείος και συναρπαστικός όσο και οι προηγούμενοι τρεις...

The amazing Spiderman (12 Ιουλίου)


Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε την επανεκκίνηση της μυθολογίας του Σπάιντερμαν από τον Μαρκ Γουέμπ. Και μπορεί ο σκηνοθέτης να είχε κάνει πριν το 500 Μέρες με τη Σάμερ που ήταν μια μικρή ταινία, ο τρόπος προσέγγισης των χαρακτήρων όμως και το γεγονός ότι ο νέος Σπάιντερμαν έρχεται με ένα νέο, «έξυπνο» καστ –στον ρόλο του Πήτερ Πάρκερ ο Άντριου Γκάρφιλντ και η Έμα Στόουν ως το ερωτικό του ενδιαφέρον, Γκουέν Στέισι- μάς προετοιμάζουν για μια διαφορετική, πιο «ρεαλιστική» προσέγγιση από εκείνη του Σαμ Ράιμι. Μένει να δούμε εάν κάτι τέτοιο θα γίνει.

Αβραάμ Λίνκολν: Κυνηγός Βρικολάκων (19 Ιουλίου)

Ο Αβραάμ Λίνκολν δεν ήταν μόνο ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς πολιτικούς, αλλά και ο μεγαλύτερος κυνηγός βρικολάκων της ιστορίας. Αυτή η πανέξυπνη (και δυνητικά αστεία) ιδέα βρίσκεται πίσω από την ταινία του Τιμούρ Μπχμαμπέτοφ με πρωταγωνιστές τους Μπέντζαμιν Γουόκερ και Ρούφους Σιούελ. Σε αυτήν ο Λίνκολν μαθαίνει ότι τα βαμπίρ σκοπεύουν να καταλάβουν τις ΗΠΑ. Και κάπως έτσι αναλαμβάνει δράση.

Ο δικτάτορας (19 Ιουλίου)


Κάθε νέα ταινία του Σάσα Μπάρον Κοέν είναι τουλάχιστον προκλητική. Για να μην πούμε εξωφρενικά αστεία. Εμπνεόμενος από όλα τα μιλιταριστικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής (και κυρίως τον Μουαμάρ Καντάφι), ο κωμικός ερμηνεύει έναν δικτάτορα που κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εξασφαλίσει ότι η αγαπημένη του χώρα δεν θα γίνει ποτέ δημοκρατία

Take this Waltz (26 Ιουλίου)


Τη σκηνοθετική ματιά της ηθοποιού Σάρα Πόλεϊ την αγαπάμε. Μάς χάρισε άλλωστε το τρυφερό Away from Her. Στο Take this Waltz ενώνει δύο αγαπημένους μας ηθοποιούς: τη Μισέλ Γουίλιαμς και τον Σεθ Ρόγκεν. Η πρώτη ερμηνεύει μια παντρεμένη γυναίκα που ερωτεύεται τον καλλιτέχνη γείτονά της. Και εμείς περιμένουμε να δούμε άλλη μια ρομαντική, αλλά ρεαλιστική ρομαντική ταινία.

Επτά μέρες στην Αβάνα (16 Αυγούστου)

Καλοκαίρι και εικόνες Κούβας. Εικόνες όμως όχι πάντα ειδυλλιακές, όχι πάντα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα. Επτά σκηνοθέτες συμμετέχουν σε μια σπονδυλωτή ταινία που παρακολουθεί την καθημερινότητα στην Αβάνα του σήμερα. Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Γκασπάρ Νοέ, Ελία Σουλεϊμάν, Εμίρ Κουστουρίτσα, Λοράν Καντέ, Χούλιο Μέντεμ και Πάμπλο Τραπέρο εξετάζουν με τον φακό τους τις αλλαγές σε μία Κούβα που αλλάζει. Συμμετείχε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα. Πρωταγωνιστούν, ανάμεσα σε άλλους, οι Τζος Χάτσερσον (ο Πίτα του Hunger Games), Ντάνιελ Μπριλ και Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή (23 Αυγούστου)

Ίσως η πιο αναμενόμενη από τις αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Το «τέλος» της τριλογίας του Σκοτεινού Ιππότη υπόσχεται να είναι πιο εντυπωσιακό, πιο συγκλονιστικό και πιο ενδιαφέρον από τα άλλα. Και ας το ξεκαθαρίσουμε πλέον: ο Κρίστοφερ Νόλαν πραγματικά δεν μπορεί να κάνει κακή ταινία. Στην τελευταία ταινία ο Μπρους Γουέιν δεν είναι πια ο δυνατός Μπάτμαν που γνωρίσαμε στις δύο πρώτες ταινίες. Συναισθηματικά και σωματικά τσακισμένος, καλείται να αντιμετωπίσει έναν επικίνδυνο εχθρό (τον Μπέιν) που φαίνεται να διαθέτει όχι μόνο το μυαλό, αλλά και τη δύναμη να τον βγάλει εκτός μάχης. Δεν πρέπει, βέβαια, να ξεχνάει κανείς και την παρουσία της Catwoman.

Μαδαγασκάρη 3: Οι φυγάδες της Ευρώπης (30 Αυγούστου)


Η γνωστή και μη εξαιρετέα παλιοπαρέα του Ζωολογικού Κήπου αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει στη Νέα Υόρκη. Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι ανεκδιήγητοι, αλλά τρισχαριτωμένοι, τζέιμς μποντικού ύφους Πιγκουίνοι. Όλοι μαζί ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη, έχοντας βρει και την τέλεια κάλυψη: ένα τσίρκο σε περιοδεία. Στο κατόπι τους βρίσκεται η αστυνομικός Σαντέλ Ντι Μπουά που τους καταδιώκει, ελπίζοντας να εμπλουτίσει τη συλλογή της και με ένα κεφάλι λιονταριού.

A better life


Ένας κηπουρός στο ανατολικό Λος Άντζελες προσπαθεί να κρατήσει τον γιο του μακριά από συμμορίες, θέλοντας να του δώσει τις ευκαιρίες που ο ίδιος δεν είχε ποτέ. Η συγκλονιστική ερμηνεία του Ντέμιαν Μπισίρ του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που περιμένουμε να δούμε την ταινία του Κρις Βάιτς.

Salmon fishing in the Yemen


Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ κινδυνεύει να πάθει υπερκόπωση. Αφού ήδη τον είδαμε σε δύο ταινίες (Perfect Sense και Η Τιμωρός), καθώς και στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών, τώρα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Λάσε Χάλστρομ με τις Έμιλι Μπλαντ και Κρίστιν Σκοτ Τόμας. Ένας ειδικός στο ψάρεμα επιστρατεύεται για να εκπληρώσει το όραμα ενός σεΐχη να ψαρέψει στην έρημο, προσπαθώντας να κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Seeking a friend for the end of the world

Ένας αστεροειδής πρόκειται να πλήξει τη γη. Ένας άνδρας μένει μόνος του όταν η γυναίκα του τον εγκαταλείπει. Αποφασίζει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι για να βρει την αγαπημένη από το σχολείο. Συντροφιά με τη γειτόνισσά του. Κίρα Νάιτλι και Στιβ Καρέλ πρωταγωνιστούν σε αυτή τη γλυκόπικρη κωμωδία με τίτλο Seeking a friend for the end of the world, που το τρέιλερ μας έχει κάνει να ανυπομονούμε!

Τάιλερ Ντέρντεν


Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου