Dailymail: Ένας στους τρεις Άγγλους δηλώνει ρατσιστής

Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Dailymail για τους Άγγλους και τη στάση τους απέναντι στους ξένους. Αποτέλεσμα έκπληξη.

''Είναι η Βρετανία ένα ρατσιστικό έθνος; Ένας στους τρεις Βρετανούς παραδέχεται ότι είναι ρατσιστής'', αναφέρει η αγγλική ιστοσελίδα, η οποία στηρίζει την διαπίστωση αυτή σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένας στους τρεις Άγγλους, παραδέχτηκε ότι κάνει τακτικά ρατσιστικά σχόλια ή συμμετέχει σε συζητήσεις που μπορούν να θεωρηθούν ρατσιστικές. Επιπλέον, ένας στους δέκα, παραδέχθηκε ότι έχει κατηγορηθεί από κοντινό του πρόσωπο ως ''ρατσιστής''.

Το 40% των ερωτηθέντων ομολόγησε ότι, σε συζητήσεις που κάνει για τους μετανάστες της Βρετανίας, έχει χρησιμοποιήσει την φράση: '' δεν είμαι ρατσιστής, αλλά...''

Τα άτομα ηλικίας 18-24, δήλωσαν ότι κάνουν καθημερινά ρατσιστικά σχόλια, ή η συμπεριφορά τους μπορεί να θεωρηθεί ''ρατσιστική'', ενώ οι ηλικίες άνω των 55 ετών εκφράζουν ρατσιστικά σχόλια σε μεγαλύτερο βαθμό.

Σε ότι αφορά την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στο μεταναστευτικό, ένας στους έξι Βρετανούς, θεωρεί πως πρέπει να κλείσουν οι ''πόρτες'' της χώρας τους για όσους δεν είναι Βρετανοί υπήκοοι.

Παράλληλα, οι αντιρατσιστικές οργανώσεις του νησιού, χαρακτήρισαν "απογοητευτικά" τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία διεξήχθη σε 2000 άτομα. Ωστόσο δηλώνουν πως τα αποτελέσματα δεν τους προκαλούν τόσο μεγάλη έκπληξη

Από τα 2000 άτομα μάλιστα, το 88% παραδέχτηκε ότι αυτοπροσδιορίζει τον εαυτό του σαν "λευκό Βρετανό". Το 71% επίσης, παραδέχεται ότι οι "ανοιχτές πόρτες" του βρετανικού κράτους, προκαλούν φόβο στους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σαν αίτια της ρατσιστικής συμπεριφοράς και ιδεολογίας, θεωρούνται η περιοχή διαμονής, οι εμπειρίες και τα βιώματα και η οικονομική κατάσταση.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της έρευνας που διεξήχθη από την εταιρεία "OnePoll", δήλωσε στη Dailymail ότι "μας ανησυχεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ανοιχτά πως αποδέχονται τις ρατσιστικές πράξεις και συμπεριφορές γύρω τους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι η μεταναστευτική πολιτική του κράτους τα τελευταία χρόνια είναι εντελώς αποτυχημένη. Το ζήτημα είναι ότι μετανάστευση και φυλή, είναι δύο διαφορετικές έννοιες που δυστυχώς συγχέονται από τους περισσότερους ερωτηθέντες".

Ρατσισμός και στα σχολεία

Η αύξηση των ρατσιστικών περιστατικών, έχει να κάνει και με τις παιδικές ηλικίες στη Βρετανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Dailymail, από το 2007 μέχρι το 2011 καταγράφηκαν περίπου 87.915 "ρατσιστικά κρούσματα" σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία. Μάλιστα, ρατσιστική δραστηριότητα καταγράφεται και σε παιδιά ηλικιών κάτω των τεσσάρων ετών.






ΠΗΓΗ 1
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου