Η πρώτη πλαστική επέμβαση προσώπου στον κόσμο το 1917


Ο Walter Yeo, ένας βρετανός ναύτης που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρεται συχνά ως ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που ωφελήθηκε από την πλαστική χειρουργική.Δείτε πώς έγινε η πρώτη πλαστική επέμβαση προσώπου στον κόσμο το 1917.

Κατά τη διάρκεια της μάχης της Γιουτλάνδης στις 31 Μαϊου του 1916 κι ενώ ο Walter Υeo αποτελούσε μέλος του πληρώματος του θωρηκτού HMS Warspite, υπέστη φοβερά τραύματα στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων και την απώλεια των άνω και κάτω βλεφάρων του.

Το 1917 στο νοσοκομείο Queen Mary’s, ο Walter υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον ωτο-λαρυγγολόγο Sir Harold Gillies, τον πρώτο άνθρωπο που χρησιμοποίησε ακέραια δερματικά μοσχεύματα παρμένα από διάφορα σημεία του σώματος, έναν γιατρό που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «ο πατέρας της πλαστικής χειρουργικής».


Στο νοσοκομείο αυτό ο Gillies είχε δημιουργήσει ειδική πτέρυγα για την αντιμετώπιση τραυματιών που είχαν υποστεί απώλειες στο πρόσωπο, ενώ ο Walter Yeo ήταν ο πρώτος που ωφελήθηκε από την πρόσφατη τεχνική του Gillies την οποία ονομαζε »tubed pedical».


Κατά της μακράς διαδικασίας της χειρουργικής επέμβασης, μια «μάσκα» δέρματος μεταμοσχεύθηκε στο πρόσωπο και τα μάτια Yeo, και κυρίως στα βλέφαρα. Η αντικατάσταση του δέρματος στο μέσο του προσώπου και στο μέτωπο δεν ήταν εύκολη διαδικασία και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί σε πολλά στάδια, τα οποία διήρκησαν μεγάλο διάστημα, καθώς ο ασθενής ταλαιπωρήθηκε από ποικίλες επιπλοκές και σοβαρές λοιμώξεις.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου