Οι πόλεις με την πιο χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα


O Xειμώνας θέλει ζεστασιά, θαλπωρή, ωραίες εικόνες και ταξίδια σε γραφικές πόλεις που προσφέρονται για επίσκεψη τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. 

Ας δούμε μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές, οι οποίες κρατούν τα μικρά μυστικά τους και δεν έχουν χάσει τον χαρακτήρα τους από την εμπορευματοποίηση και τον τουρισμό.

Rothenburg ob der Tauber, Γερμανία

Μία άριστα διατηρημένη μεσαιωνική παλιά πόλη, που κάθε χειμώνα μεταμορφώνεται σε παραμυθένιο τοπίο.

Mt Buller, Αυστραλία

Ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Αυστραλία που μπορεί να συναντήσει κανείς συχνά χιονοπτώσεις. Αποτελεί δημοφιλές καταφύγιο για ποδηλάτες, σκιέρ και πεζοπόρους.

El Chaltén, Αργεντινή

Περιτριγυρισμένη από ορεινά μονοπάτια, είναι μία πόλη που προσελκύει ανθρώπους που λατρεύουν την πεζοπορία τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η πόλη είναι σχεδόν έρημη, με μόνους επισκέπτες τους πιο έμπειρους και τολμηρούς περηπατητές που απολαμβάνουν χωρίς μεγάλη παρέα το κρύο και τη μαγευτική ατμόσφαιρα.

Queenstown, Νέα Ζηλανδία

Χτισμένη γύρω από την όμορφη λίμνη Wakatipu με θέα από τα γύρω βουνά που κόβει την ανάσα.

Naarden, Ολλανδία

Μία πόλη χτισμένη μέσα σε φρούριο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα τείχη που προστάτευαν κάποτε τους κατοίκους της, παγώνουν και οι άμυνες της... πέφτουν.

Grise Fjord, Καναδάς

Η βορειότερη κοινότητα του Καναδά, η οποία κατά τη διάρκεια του χειμώνα περνάει 104 ολόκληρες μέρες στο σκοτάδι. Το κοντινότερο χωριό βρίσκεται περίπου 200 μίλια μακριά. Το τέλειο μέρος για να απομονωθεί κανείς από τον πολιτισμό...

Štramberk, Τσεχία

Τα όμορφα ξύλινα σπίτια ζεσταίνουν τους κατοίκους τους κρύους μήνες. Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου και στην κορυφή του ένας υπέροχος μεσαιωνικός πύργος αγκαλιάζει από ψηλά την πόλη.

Shirakawa-go, Ιαπωνία


Ένα μικρό, παραδοσιακό χωριό που είναι διάσημο για τις παράξενες στέγες των σπιτιών, φτιαγμένες με αυτόν τον τρόπο για να αντέχουν τη βαριά χιονόπτωση.

Damüls, Αυστρία

Πρόκειται για το μέρος στο οποίο μπορεί να συναντήσει κανείς το περισσότερο χιόνι από όλα τα υπόλοιπα στην Ευρώπη. Αυτή η μικρή πόλη των 300 κατοίκων, είναι το τέλειο χειμερινό καταφύγιο για τους λάτρεις των σπορ.

Funes, Ιταλία

Περιτριγυρισμένη από τις Άλπεις, καλύπτεται με ένα μαγευτικό στρώμα κρυστάλλινου χιονιού κάθε Χειμώνα.






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου