Δείτε πώς ανεφοδιάζονται τα πολεμικά αεροσκάφη εν ώρα πτήσης

Τα πολεμικά έχουν περιορισμένη χωρητικότητα καυσίμων. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέβασε σήμερα ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί και δείχνει με ειδικά γραφικά, τον τρόπο που ανεφοδιάζονται με καύσιμα τα πολεμικά αεροσκάφη.

Τα μαχητικά, κατά την εμπλοκή τους σε πολεμικό συμβάν, μπορεί να βρίσκονται στον αέρα για τουλάχιστον 9 ώρες ενώ έχουν περιορισμένη χωρητικότητα καυσίμων.

Κατά τη διαδικασία του εναέριου ανεφοδιασμού, τα ειδικά τροποποιημένα αεροσκάφη εκτελούν την μεταφορά καυσίμων χάρη σε έναν ή δυο άκαμπτους σωλήνες που καταλήγουν σε ένα χωνί. Ο σωλήνας βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους ή κάτω από τα φτερά, και μπορεί να γίνεται ταυτόχρονος ανεφοδιασμός δυο μαχητικών σε περίπτωση ισάριθμων σωλήνων.
Δείτε το βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου:


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου