Ψεύτικες επιθέσεις κατά της Αμερικής, πόλεις φαντάσματα, απαγωγές και απειλητικά βίντεο. Όταν οι κυβερνήσεις αποφασίσουν να πουν ψέματα, τίποτα δεν τις σταματά.
Αρκετές φορές, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να παραπλανήσουν τους πολίτες προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε αντίδραση ή επανάσταση.
Έτσι, κατέφυγαν στα παρακάτω ακραία παραδείγματα προπαγάνδας, προκειμένου να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις. Αν αναρωτιέστε αν πέτυχαν, θυμηθείτε ότι όσο πιο ακραίο είναι το ψέμα, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει πιστευτό, αρκεί να ειπωθεί από τους κατάλληλους ανθρώπους, στη σωστή στιγμή και με έξυπνο τρόπο.
10. Επίθεση κατά της Αμερικής
Το 2013 η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να κάνει μια επίδειξη δύναμης στους πολίτες της, δημιούργησε ένα ψευδές βίντεο που απεικόνιζε την επίθεσή της σε κτίρια της Αμερικάνικης κυβέρνησης. Μάλιστα στο βίντεο απεικονίζονταν ο Λευκός Οίκος να είναι στο στόχαστρο μιας πυρηνικής βόμβας.
9. "Παντρεύτηκα έναν κομμουνιστή"
"Παντρεύτηκα έναν κομμουνιστή", ήταν ο τίτλος της ταινίας που προβλήθηκε το 1949, με στόχο να προβάλλει τους κομμουνιστές ως εγκληματίες και μέλη συμμοριών. Παράλληλα, αναφέρεται πως αν οι επιλεγμένοι ηθοποιοί αρνούνταν να συμμετάσχουν στην ταινία, έρχονταν αντιμέτωποι με την κατηγορία ότι ήταν κομμουνιστές και οι ίδιοι, γεγονός που θεωρούνταν προδοσία στην Αμερική.
8. Η απαγωγή
Το 1978 ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, διέταξε την απαγωγή ενός νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και ενός ηθοποιού. Οι απαχθέντες αναγκάστηκαν από τη βορειοκορεατική κυβέρνηση να δημιουργήσουν ταινίες που εξυμνούσαν τον ηγέτη, αλλά και τη λειτουργία της κυβέρνησης.
7. Η ψεύτικη είσοδος των Ναζί στον Καναδά
Η κυβέρνηση του Καναδά θέλοντας να εκτοξεύσει την πώληση όπλων και πολεμικών εφοδίων, αποφάσισε να διοργανώσει μια ψεύτικη είσοδο των Ναζιστικών στρατευμάτων, προκειμένου να δείξει στους πολίτες πως αν είναι άοπλοι είναι και απροστάτευτοι. Έτσι, ηθοποιοί ντύθηκαν σαν Ναζί και άρχισαν να συλλαμβάνουν τους πολίτες και να κρεμούν σβάστικες σε όλη τη πόλη Winnipeg.
6. Η κατασκευή της κωμόπολης Kijong-dong
Μια ψεύτικη πόλη στη νεκρή ζώνη μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας, όπου υπήρχαν αμύθητα πλούτη και ειρήνη, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κορέα. Υποτίθεται πως χτίστηκε το 1950 και στόχος της προπαγάνδας ήταν να προσελκύσει τους πληθυσμούς της Νότιας Κορέας να μεταναστεύσουν βόρεια. Στην πόλη αναφέρεται πως ζούσαν περισσότεροι από 200 κάτοικοι, ωστόσο τα κτίρια φυλάσσονταν και τα φώτα λειτουργούσαν με ειδικούς μηχανισμούς.
5. Επιχείρηση Μόλυνση
Το 1980 η Πρώην Σοβιετική Ένωση κυκλοφόρησε φήμες που ενοχοποιούσαν τις ΗΠΑ για την εξάπλωση του ιού AIDS. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ισχυρίστηκαν ότι ο ιός ήταν δημιούργημα των Αμερικανών και συγκεκριμένα των βιολογικών πειραμάτων τους.
4. Οι φλόγες του πολέμου
Το 2014 το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε ένα εμπνευσμένο από το Χόλιγουντ βίντεο, όπου απεικονίζονταν φωτιές σε κτίρια και στις φλόγες αναγραφόταν "Ο πόλεμος μόλις άρχισε". Στο περίπου ενός λεπτού υλικό παρουσιάζει σε αργή κίνηση εκρήξεις λίγο πριν εμφανιστεί η απειλή "Ερχόμαστε σύντομα".
3. Το επιτραπέζιο με τους Εβραίους
Το επιτραπέζιο παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1938, σε αυτό οι παίχτες έπρεπε να συλλέγουν Εβραίους, προκειμένου να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Κάθε παίχτης κέρδιζε με το να μετακινεί τα πιόνια μέσα από πύλες, με στόχο να φτάσει στην Παλαιστίνη.
2. Τερατώδη ψέματα σε ομοφοβική ταινία
Το 2013 η Ρωσική κυβέρνηση κυκλοφόρησε μια ταινία κατά της ομοφυλοφιλίας. Μάλιστα, στην ταινία αναφερόταν πως τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια υιοθετούν παιδιά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα σαν ερωτικά παιχνίδια. Παράλληλα αναφέρεται πως αυτά τα ζευγάρια θα πεθάνουν 30 χρόνια νωρίτερα από ότι θα πέθαιναν αν ήταν ετερόφυλα.
1. Εθνική Εκκαθάριση
Το 2002 ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ενθάρρυνε τους παίχτες να σκοτώνουν Εβραίους και έγχρωμους. Μάλιστα, αναφέρεται πως κάθε παίχτης έπαιζε σαν μέλος της αμερικάνικης ρατσιστικής οργάνωσης Κου-Κλουξ-Κλαν, ενώ τα θύματα, που ήταν έγχρωμοι, όταν σκοτώνονταν έβγαζαν κραυγές ζώων, συγκεκριμένα μαϊμούδων.
Δείτε το βίντεο:
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου