Θρίλερ που έμειναν στην ιστορία και βασίστηκαν σε αληθινές ιστορίες


Δείτε παρακάτω τις ποιο γνωστές ιστορίες τρόμου οι οποίες έγιναν μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες. Τις περισσότερες τις γνωρίζουν όλοι όμως αυτό που παρέμενε άγνωστο είναι πως πολλά από τα σενάριά τους βασίστηκαν λίγο-πολύ σε αληθινές ιστορίες της καθημερινότητας.


Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες

Ο Φρέντι Κρούγκερ έμπαινε στα όνειρα ανυποψίαστων ανθρώπων σύμφωνα με το σενάριο και τους σκότωνε. Η ταινία που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες θρίλερ όλων των εποχών, ήταν βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Στο Λος Άντζελες παρατηρήθηκαν φόνοι κάτω από περίεργες συνθήκες κυρίως ανδρών που προέρχονταν από την Ασία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιων που γλίτωσαν, έβλεπαν εφιάλτες και πάλευαν για τις ζωές τους.

The Blob


Βασίστηκε στο δημοσίευμα των New York Times το 1950 που ανέφερε για ένα τεράστιο αντικείμενο καλυμμένο από τζελ, το οποίο βρέθηκε στη Φιλαντέλφεια. Στην πραγματικότητα, εκείνο δεν μεταλλάχθηκε ποτέ σε εξωγήινο ον, το οποίο κατασπάραξε τη γη.

Ο εξορκιστής


Ένα από τα πιο συγκλονιστικά θρίλερ. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία που έζησε ένα μικρό αγόρι, το οποίο κυριευθεί από δαίμονες. Στο έργο, πρωταγωνίστησε ένα 12χρονο κορίτσι.

Ψυχώ


Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ δεν το εμπνεύστηκε μόνος του. Το σενάριο βασίστηκε στη ζωή του serial killer Εντ Γκέιν, στον οποίο όντως άρεσε να ντύνεται όπως η μητέρα του. Αυτό ήταν ένα από τα αληθινά στοιχεία που χρησιμοποίησε ο Χίτσκοκ.

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι


Και αυτό το θρίλερ βασίστηκε πάνω στη ζωή του serial killer Εντ Γκέιν. Μόνο που εδώ χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές πτυχές της άρρωστης ψυχοσύνθεσής του. Όπως το ότι ήθελε να μαζεύει κομμάτια του δέρματος από τα θύματά του.

Τσάκι


Το γνωστό θρίλερ με την τρομακτική κούκλα. Κι όμως, βασίστηκε σε αληθινή ιστορία. Το 1903 ένα αγόρι 3 ετών δέχθηκε για δώρο, μια κούκλα. Λίγο αργότερα οι γονείς του άρχισαν να ακούν δύο φωνές μέσα από το δωμάτιο του παιδιού τους. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, το αγόρι δεν αποχωρίστηκε ποτέ την κούκλα.

Ο εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ


Πρόκειται για αληθινή ιστορία που συνέβη το 1976 στη Γερμανία. Το κορίτσι ονομαζόταν Ανελιζ Μίχελ και πέθανε από πείνα και αφυδάτωση μετά από πολλούς μήνες κατά τους οποίους οι γονείς της μαζί με έναν ιερέα την υπέβαλαν σε εξορκισμό. Όλοι τους κρίθηκαν ένοχοι ενώ χρόνια αργότερα οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κορίτσι έπασχε από σχιζοφρένεια.

Hostel


Η ιστορία τριών αγοριών που ξεκινούν από τις Η.Π.Α για τουρισμό στην Ολλανδία αλλά τελικά γίνονται θύματα μιας οργάνωσης, η οποία τους προσφέρει σε πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους για να τους σκοτώσουν. Βασίστηκε σε μια φήμη ότι υπήρχε μια ιστοσελίδα από την Ταϊλάνδη, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να πληρώσει για να σκοτώσει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο κάποιον με μια σφαίρα στο κεφάλι.







Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου