Νέοι Φάκελοι: Οι χρεοκοπίες της Ελλάδας


Δείτε παρακάτω ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που έγινε από τον ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» με θέμα τις χρεοκοπίες της Ελλάδας, μια ιστορική αποκαλυπτική έρευνα της Σοφίας Παπαϊωάννου η οποία προβλήθηκε το 2012.

Η Σοφία Παπαϊωάννου παρουσιάζει στους Νέους Φακέλους (04/6/2012-ΣΚΑΪ) την ιστορία των χρεοκοπιών της Ελλάδας από το 1875 και μετά (χωρίς αυτήν που ζούμε τώρα) και συνομιλεί με τους καθηγητές Μ. Ψαλιδόπουλο, Ε. Χατζηβασιλείου, Κ. Κωστή, Χ. Ιορδάνογλου και Γ. Σταθάκη.


Δείτε την αποκαλυπτική έρευνα του ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» σε 3 μέρη:

Στο 1ο μέρος περιγράφεται η εποχή από το 1873 μέχρι το 1910 περίπου και την χρεοκοπία του 1893 (Χ. Τρικούπης: "Δυστυχώς επτωχεύσαμε"), την πρώτη Ολυμπιάδα (1896), τον καταστροφικό πόλεμο του 1897 με τους Τούρκους και το πως η Ελλάδα βγήκε από αυτή την κρίση.


Στο 2ο μέρος περιγράφεται η εποχή από το 1910 (Βενιζέλος) μέχρι το 1948 περίπου, με τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα (Βαλκανικοί πόλεμοι, Α΄Παγκόσμιος πόλεμος, Μικρασιατική καταστροφή, Β΄Παγκόσμιος πόλεμος, Εμφύλιος και τις χρεοκοπίες του 1932 και του 1940 (λόγω του πολέμου) και το πως η Ελλάδα βγήκε από αυτές τις κρίσεις (Σχέδιο Μάρσαλ κ.ά.).

Στο 3ο μέρος περιγράφεται η εποχή από το 1950 μέχρι το 1959 περίπου, με το σχέδιο Πάρσαλ, τον Παπάγο, τον Ζολώτα και τον Καραμανλή και με το πως η Ελλάδα βγήκε από την μεγάλη κρίση με τον πόλεμο και τον εμφύλιο.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου