Η Μηχανή του χρόνου: Γεώργιος Παπανικολάου


Ο Γεώργιος Παπανικολάου, ήταν ο Έλληνας επιστήμονας που ανακάλυψε το τεστ Παπ, αλλάζοντας τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του προσπαθώντας να νικήσει τον καρκίνο. Ο άνδρας που όλες οι γυναίκες οφείλουν αιώνια ευγνωμοσύνη.

Ο Έλληνας ιατρός, βιολόγος και ερευνητής γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας. Ήταν πρωτοπόρος στην κυτταροπαθολογία, και για τον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Είναι περισσότερο γνωστός ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πρωτοποριακή κυτταροδιαγνωστική μέθοδο, γνωστή ως Τεστ-Παπ, που χάρισε ζωή στις γυναίκες όλου του κόσμου. 

Η συγκεκριμένη εξέταση είναι μέχρι σήμερα η ασφαλέστερη μέθοδος πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Απεβίωσε στις 19 Φεβρουαρίου του 1962, από καρδιακή προσβολή

Δείτε το ντοκιμαντέρ της Μηχανής του χρόνου:

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου