Η υπέρυθρη Γη όπως καταγράφηκε από τους δορυφόρους της NASA!

Δείτε μια «αλλόκοτη» Γη διαφορική από όσες εικόνες ξέραμε έως σήμερα. Πρόκειται για εικόνες που έχουν ληφθεί στο υπέρυθρο φάσμα από τους δορυφόρους GOES-13 και GOES-15 οι οποίοι βρίσκονται σε γεωστατική τροχιά.

Ουσιαστικά πρόκειται για την καταγραφή της θερμότητας που εκπέμπεται από τον πλανήτη μας στην μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας η οποία είναι αόρατη από το ανθρώπινο μάτι. Στο βίντεο κάθε φωτεινό σημείο δείχνει την εκπομπή θερμότητας.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία έχει την τάση να απορροφάται από τα σύννεφα και τους υδρατμούς και έτσι μπορούμε να παρατηρηθεί όλη η κίνηση της ατμόσφαιρας.

Πρόκειται για βίντεο που συμπύκνωσης χρόνου που έχει ληφθεί από τις 30 Νοεμβρίου του 2014 μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου του 2015.

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου