Το επιβλητικό Mont Blanc των Άλπεων στην εξωφρενική ανάλυση των 365 gigapixels


Μια διεθνής ομάδα με επικεφαλής τον φωτογράφο Filippo Blengini έδωσε στη δημοσιότητα μια γιγαντιαία πανοραμική φωτογραφία του Mont Blanc των Άλπεων. Το νέο ρεκόρ προέρχεται από 365 gigapixels υψηλής ευκρίνειας που σας επιτρέπουν να δείτε με εξωφρενική λεπτομέρεια κάθε σπιθαμή του όρους, σχεδόν σαν να κάνετε εξερεύνηση. Υποδεχτείτε το νέα μεγαλύτερη φωτογραφία του κόσμου.

Η φωτογραφία είναι 45 gigapixels μεγαλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε, μια εικόνα του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε το 2013. Στην πράξη ωστόσο η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει ποτέ δοθεί στη δημοσιότητα είναι μια της ΝΑSA που όμως τίθεται εκτός συναγωνισμού μια και είναι τραβηγμένη στο διάστημα.

Μερικές λεπτομέρειες για τη φωτογραφία και το πρότζεκτ: η 5μελής ομάδα πέρασε δύο εβδομάδες στα τέλη του 2014 στις χιονισμένες κορυφές με υψόμετρο 3500 μέτρα υπομένοντας σχεδόν πολικές θερμοκρασίες. Η κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν μια DSLR της Canon 70D, μια Canon EF 400 χιλιοστά f / 2.8 IS II, και μια Canon Extender 2X III.

Συνολικά οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για τη δημιουργία του τεράστιου αυτού φωτοκολάζ ήταν 70.000 και οι μηχανές δούλευαν ασταμάτητα για 35 ώρες.

Η επεξεργασία που ακολούθησε είχε διάρκεια 2 μήνες, και μια ενδεχόμενη εκτύπωση των 365-gigapixel σε ανάλυση 300dpi θα κάλυπτε ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Δείτε  εδώ  την υπέροχη πανοραμική φωτογραφία του Mont Blanc των 365 gigapixel, κάντε ζουμ και ζήστε μια εντυπωσιακή διαδραστική παρουσίαση.... 


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου