SCOAN: Μεσαίωνας με εξορκισμούς αίρεσης μπροστά στην κάμερα!


Tο γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που θυμίζουν Μεσαίωνα, με εξορκισμούς ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη μπροστά στην κάμερα και το μικρόφωνο θρησκευτικής αίρεσης. Χίπστερ εξορκιστής με σακάκι Γιώργου Μάγκα και μπριγιαντίνη στη χωρίστρα κάνει εξορκισμούς.

Οι υποτιθέμενοι ακόλουθοι της παραθρηκευτικής οργάνωσης που ονομάζεται «Συναγωγή, Εκκλησίας Όλων Των Εθνών» (SCOAN) δελιχνουν πρόθυμοι να «απελευθερωθούν» από τα κακά πνεύματα που τους έχουν κυριεύσει και παρατάσσονται ώστε ο Έλληνας εκπρόσωπος του «προφήτη» Τζόσουα από τη Νιγηρία, να «διαγνώσει» με το άγγιγμα του, ποιος είναι δαιμονισμένος και ποιος όχι.

Οι εικόνες με τους «δαιμονισμένους» να βρίσουν, να ρίχνουν κατάρες και να «χτυπιούνται» θυμίζουν κακοπαιγμένο έργο με ηθοποιούς β διαλογής που βάζουν σε σκέψεις ακόμα και το πιο καλόπιστο θεατή. Ο εκπρόσωπος του προφήτη, που στην οργάνωση ονομάζεται  '' Άνθρωπος Σοφίας'', παρουσιάζεται με διαφορετικές κάθε φορά εμφανίσεις. Κοινό χαρακτηριστικό είναι το λαμέ σακάκι....

Εντύπωση προκαλεί ότι οι υποτιθέμενοι δαιμονισμένοι , αν και είναι εκτός εαυτού και κυριευμένοι από το κακό πνεύμα, δεν παραλείπουν να απευθύνουν τις βρισιές και τις κατάρες τους στο ασύρματο μικρόφωνο που κρατά η βοηθός οπερατέρ.

Η SCOAN είναι μια αίρεση με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας. Ιδρύθηκε από τον Τ.Μπ. Τζόσουα που αυτοαποκαλείται Προφήτης και κατάφερε να αποκτήσει οπαδούς. Οι ακόλουθοι πιστεύουν στην Ανάσταση του Ιησού και στην Θεία θεραπεία, η οποία γίνεται με τις «ευλογίες που εξαγόρασε ο Ιησούς Χριστός για μας στο Γολγοθά». 

Στην Ελλάδα την αίρεση διαχειρίζονται τέσσερις άνδρες που έχουν λάβει το χρίσμα του Προφήτη: o Άνθρωπος Σοφίας Racine Bousso από τη Σενεγάλη, ο Άνθρωπος Σοφίας Daniel Emelandu από τη Νιγηρία, o Άνθρωπος Σοφίας Christopher Orji από τη Νιγηρία και o Άνθρωπος Σοφίας Χάρης Τσακωνίδης από την Ελλάδα.Το παράρτημα στη Θεσσαλονίκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2015.

Τα βίντεο είναι επεξεργασμένα από ομάδα ειδικών, έχουν τίτλους, γραφικά και λογότυπο της οργάνωσης που διαθέτει κανάλι στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν κωμικοτραγικές σκηνές.... 





για το τέλος το καλύτερο... θεραπεύει και κάταγμα στο χέρι!






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

1 comments:

  1. Ντροπή και αίσχος, στην Ορθόδοξη Ελλάδα να κυκλοφορούν τέτοια φρούτα... και να αποκτούν Έλληνες οπαδούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή