Χοσέ Λουίς Τσιλάβερτ: O μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που σημείωσε χατ-τρικ!


Πριν από 17 χρόνια, ο Χοσέ Λουίς Τσιλάβερτ έγινε ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που σημείωσε χατ-τρικ!

Γεννημένος στην πόλη Λούκε της Παραγουάης το 1965, προτίμησε να ασχοληθεί από μικρός με το ποδόσφαιρο, παρά να συνεχίσει να αρμέγει αγελάδες και να πουλάει το γάλα, κάτι που πάντως του εξασφάλιζε το χαρτζιλίκι του. Απ’ τα 17 του βρέθηκε στις τάξεις της Σπορτίβο Λουένιο και το 1984 στη Γκουαρανί και παίζοντας σε 86 παιχνίδια αναδείχθηκε σε δυο πράγματα: «σωτήρας» κάτω απ’ τα δοκάρια και φαν του παιχνιδιού με τα πόδια, πολλές φορές αρκετά έξω απ’ την περιοχή!

Στις 28/11/1999, δηλαδή πριν από 17 χρόνια, ο Χοσέ Λουίς Τσιλάβερτ πρόσθεσε μία ακόμα χρυσή σελίδα στην πλούσια καριέρα του, καθώς έγινε ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι σήμερα) τερματοφύλακας που πέτυχε χατ-τρικ.

Ο Παραγουανός σούπερ-σταρ, γνωστός για τις εξαιρετικές του επιδόσεις κάτω από τα δοκάρια, για τις αριστοτεχνικές εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι, αλλά και για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, βρήκε δίχτυα 62 φορές στην 22χρονη (1982-2004) επαγγελματική του καριέρα.

Ωστόσο, στον αλησμόνητο εκείνο αγώνα μεταξύ της Βέλες Σάρσφιλντ και της Φεροκαρίλ Οέστε, το περίφημο "Clásico del Oeste", δηλαδή το ντέρμπι της δύσης στο Μπουένος Άιρες, ο Τσιλάβερτ ήταν συγκλονιστικός. Η αναμέτρηση ήταν για το πρωτάθλημα Apertura και η Βέλες πέτυχε εντυπωσιακή νίκη με 6-1, με τον Παραγουανό να ευστοχεί σε τρία πέναλτι.


To χατ-τρικ του Χοσέ Λουίς Τσιλάβερτ στον αγώνα μεταξύ της Βέλες Σάρσφιλντ και της Φεροκαρίλ Οέστε 6-1:



Γκολ του Τσιλάβερτ πίσω από τη σέντρα στην αναμέτρηση Βέλες Σάρσφιλντ - Ρίβερ Πλέιτ (1996):






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
ΠΗΓΗ 3
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου