Tesapara: Η αδέσποτη σκυλίτσα που έγινε βοηθός προπονητή στην Παραγουάη!


Μια αδέσποτη σκυλίτσα η Tesapara έγινε βοηθός προπονητή στη "Sporting Club 2 de Mayo" σε μια ομάδα ποδοσφαίρου από την Παραγουάη! Όλα ξεκίνησαν όταν ο 61χρονος προπονητής της ομάδας Κάρλος Γιάρα Σαγκουϊερ είδε μια μέρα τη σκυλίτσα να περιφέρεται κοντά στο γήπεδο, την τάισε και αποφάσισε να την πάρει μαζί του!

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ανάγκη κάθε προπονητή να έχει ένα καλό βοηθό δίπλα του είναι τεράστια, έτσι και η ομάδα "Sporting Club 2 de Mayo" από την Παραγουάη αποφάσισε και το πήγε ένα βήμα παραπάνω καθώς για βοηθο του προπονητή της ομάδας Κάρλος Γιάρα Σαγκουϊερ "προσέλαβε" μια αδέσποτη σκυλίτσα, την Tesapara! Μία συνηθισμένη ημέρα στην προπόνηση της ομάδας καθώς ο προπονητής έδινε οδηγίες στους παίκτες του ενόψει της επερχόμενης αναμέτρησης εμφανίσθηκε στον αγωνιστικό χώρο η τετράποδη πρωταγωνίστρια.... και από τότε έγινε διάσημη!

«Της έδωσα ένα κομμάτι πίτα και από εκείνη την στιγμή γίναμε αχώριστοι», δηλωσε ο 61χρονος προπονητής και συνεχίσε: «Κάθε φορά που πηγαίνω στο γήπεδο με περιμένει, είναι ο σύντροφος μου. Με ακολουθεί στα γραφεία, στα αποδυτήρια, παντού και φυσικά την ώρα των αγώνων, κάθεται είτε στην κερκίδα, είτε δίπλα μου στον πάγκο. Στην προπόνηση, προσπαθεί να μιμηθεί τους παίκτες και διασκεδάζουμε όλοι μαζί. Πλέον είναι μέλος της ομάδας. Κοιμάται στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και δεν φεύγει ποτέ. Και όταν κλείνω την πόρτα, φεύγοντας για να πάω σπίτι μου, μένει εκεί και με περιμένει. Είναι με όλους πολύ φιλική και όλοι εδώ την αγαπάμε πάρα πολύ»

Η Tesapara υποδέχεται κάθε πρωί με χαρά τον Κάρλος Γιάρα Σαγκουϊερ όταν πιάνει δουλειά και το βράδυ μένει και κοιμάται φυλώντας τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Τον συνοδεύει παντού στα γραφεία, στα αποδυτήρια, στις προπονήσεις και φυσικά στους αγώνες εχει μάθει κατά την διάρκεια του αγωνα εκτός του αγωνιστικού χώρου, μέσα στο χώρο του προπονητή ως σωστός βοηθός όταν την αφήνει βέβαια ο διαιτητής αλλιώς πηγαίνει στην εξέδρα και βλέπει από εκεί το ματς μαζί με τους φιλάθλους της ομάδας.

Η σκυλίτσα μετά από νίκες της ομάδας πανηγυρίζει στα αποδυτήρια μαζί με τους παίκτες και όπως είναι φυσικό εχει γίνει σύμβολο του συλλόγου. Το όνομά της έχει βγει από τα μάτια της που αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου, το πρωί είναι ανοιχτά γαλάζια και καθώς πέφτει το φως το χρώμα τους αλλάζει. 


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου