Μουντιάλ 2022: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή

Η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς επικράτησε της Γαλλίας σε ένα συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι, μετά το 3-3 των 120 λεπτών. Ο Μέσι με δυο γκολ νίκησε τη Γαλλία του Εμπαπέ που πετυχε χατ-τρικ και έστεψε την Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια!

Με παραμυθένιο τρόπο τερμάτισε την παρουσία του στην Εθνική ομάδα της χώρας του ο Λιονέλ Μέσι, καθώς οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του τροπαίου, στο τελευταίο Μουντιάλ το οποίο συμμετείχε.
Η «αλμπισελέστε» κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο, καθώς πέτυχε δύο δέρματα στο πρώτο 45λεπτο. Ο Λιονέλ Μέσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 23' έβαλε μπροστά την ομάδα του Σκαλόνι, ύστερα από ανατροπή του Ντι Μαρία από τον Ντεμπελέ μέσα στην περιοχή. Σαν να μην έφτανε αυτό στη Γαλλία, ο Ντι Μαρία στο 36' έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην Αργεντινή, ο Μέσι έπαιξε στο χώρο τον Άλβαρες και αυτός με μαγική διαγώνια πάσα βρήκε τον Ντι Μαρία ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με την Αργεντινή να κυκλοφορεί και να ελέγχει τον ρυθμό του ματς και τη Γαλλία να αμύνεται. Όλα αυτά, μέχρι το 80ό λεπτό καθως ο Μπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Μουανί από τον Οταμέντι και ευστόχησε, ενώ πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι Αργεντινοί, πέτυχε και δεύτερο γκολ με πανέμορφο σουτ, βάζοντας «φωτιά» στέλνοντάς τον τελικό στην παράταση.

Ο Μέσι στην παράταση και συγκεκριμένα στο 108', έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αργεντινή με κοντινή προβολή, εκεί ομως που φαινόταν ότι τελείωσαν όλα το σουτ του Εμπαπέ βρίσκει στο χέρι του Μοντιέλ και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση στο 118' και σκόραρε ισοφαρίζοντας έτσι σε 3-3, οδηγώντας τον τελικό στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, εκεί η Αργεντινή αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και με σκορ 4-2 κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με οκτώ τέρματα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ ενώ το βραβείο του MVP της διοργάνωσης κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι, για δεύτερη φορά στην καριέρα του καθώς το είχε κατακτήσει και το 2014 και γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει κατι τέτοιο!

- Αργεντινή-Γαλλία 4-2 πεν. (2-2 αγωνας, 3-3 παράταση)
- Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντές (71΄ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Ραμπιό (96΄ Φοφανά), Γκριεζμάν (71΄Κομάν), Ντεμπελέ (41΄ Κόλο Μουανί), Μπαπέ, Ζιρού (41΄Τουράμ)
- Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μαρτίνες, Μολίνα (91΄Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (102΄ Παρέδες), Έντσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ, Ντι Μαρία (65΄Ακούνια), Άλβαρες (102΄Λαουτάρο), Μέσι


Tα highlights του τελικου

Η διαδικασία των πέναλτι

Η τελετή απονομής






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου