ComparetheMarket: Οι δημοφιλέστερες ποδηλατικές διαδρομές στην Ευρώπη


Το ποδήλατο είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να γνωρίσετε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Ευρώπης. Παρακάτω στον κατάλογο της ComparetheMarket διαβαστε τις 20 πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές στην Ευρώπη, οι διαδρομές αυτές επιλέχτηκαν βάση των αναρτήσεων χρηστών που φιγουράρουν στα κοινωνικά της δίκτυα.  

Ο κατάλογος της ComparetheMarket με τις 20 πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές στην Ευρώπη περιλαμβάνει μέρη απο τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και μερικές εκπληκτικές διαδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαδρομή Wild Atlantic Way στην κομητεία Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας στέφθηκε ως η πιο Insta-worthy διαδρομή, ενώ η Γαλλία κατέχει την πρώτη θέση με τις πιο γραφικές διαδρομές με πέντε μονοπάτια να βρίσκονται στην πρώτη 20άδα, μεταξύ των οποίων το Camino Francés και το Cinglés du Mont Ventoux.

Στην κορυφή της λίστας, όπως είπαμε, βρίσκεται ο Wild Atlantic Way στη χερσόνησο Inishowen στην ιρλανδική κομητεία Donegal. Με μήκος 1.600 μιλίων, η παράκτια διαδρομή διασχίζει την εκπληκτική δυτική ακτή της Ιρλανδίας. Διάστικτη με μαγευτικούς βράχους, πανύψηλους κόλπους και αινιγματικά νησιά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ποδηλατική διαδρομή προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κάνει πάνω από 1,6 εκατομμύρια αναρτήσεις με το hashtag #wildatlanticway.

Ως πατρίδα του εμβληματικού Tour De France, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Γαλλία κατέχει την πρωτιά ως η χώρα με τις πιο γραφικές ποδηλατικές διαδρομές – πέντε για την ακρίβεια. Από τις γαλλικές διαδρομές που κατατάσσονται στην πρώτη 20άδα, το Camino Francés καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση συνολικά. Η γραφική διαδρομή εκτείνεται από το Saint-Jean-Pied-de-Port πέρα από τα σύνορα σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ισπανίας. Με 380.163 κοινοποιημένες αναρτήσεις στο Instagram, η διαδρομή είναι ιδανική για τους λάτρεις του πολιτισμού που αναζητούν έναν χαλαρό τρόπο για να συναντήσουν τα ιστορικά αξιοθέατα του O’Cebreiro και της Παμπλόνα. Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η διαδρομή Cinglés de Ventoux, ένα άλλο γαλλικό μονοπάτι, το οποίο ξεκινά από το γραφικό αγροτικό χωριό Bédoin. Με συνολικά 192.291 θέσεις, οι ποδηλάτες μπορούν να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο, ενώ απολαμβάνουν τον μεσογειακό ήλιο.

Η Anna McEntee διευθύντρια της Comparethemarket δηλωσε: «Για τους παραθεριστές που αναζητούν ένα ταξίδι όπου μπορούν να συνδυάσουν το χόμπι τους με τη γνωριμία με μερικά από τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου, οι διακοπές με ποδήλατο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σχέση με ένα city break ή παραθαλάσσιες διακοπές. Ωστόσο, όπως σε κάθε είδος διακοπών, μπορεί να συμβούν ατυχήματα, ειδικά όταν ποδηλατείτε σε διαφορετικά εδάφη. Η ύπαρξη του κατάλληλου επιπέδου ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι απαραίτητη. Και πάντα να ελέγχετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου πριν φύγετε, ώστε να είστε ξεκάθαροι για το τι σας καλύπτει».


Οι 20 πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές με τις περισσότερες εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα σύμφωνα με τον κατάλογο της ComparetheMarket είναι οι εξής:

  1. Wild Atlantic Way Χερσόνησος Inishowen στην κομητεία Donegal, Ιρλανδία
  2. Camino Francés Saint-Jean- Pied de-Port, Γαλλία
  3. Cinglés De Ventoux Bédoin, Γαλλία
  4. La Vuelta Burgos, Ισπανία
  5. The Waly of St. James Saint-Jean- Pied de-Port, Γαλλία
  6. The Kungsleden Ammarnäs Σουηδία
  7. Tour of Flanders Antwerp, Βέλγιο
  8. Taff Trail Cardiff Bay, Ουαλία
  9. Routes des Grandes Alpes Lake Geneva, Γαλλία
  10. The Tuscany Trail Monterosso al Mare, Ιταλία
  11. Bealach Na Ba Circuit Tornapress, Σκωτία
  12. The Parenzana Muggia, Ιταλία
  13. La Marmotte Bourg d’Oisans, Γαλλία
  14. Fred Whitton Challenge Grasmere, Αγγλία
  15. The Cyclone Newcastle, Αγγλία
  16. Mawddach Trail Dolgellau, Ουαλία
  17. King Alfred’s Way Winchester, Αγγλία
  18. North Sea Cycle Route Bergen, Νορβηγία
  19. Iron Curtain Gravel Trail Drei-Länder-Stein, Γερμανια
  20. Danube Cycle Path Zwickau, Γερμανία








Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου