Tupac: Live at the House of Blues


O Tupac στη σκηνή του House of Blues μαζί με τον Snoop Dogg και τους Tha Dogg Pound, το live στο House of Blues ήταν η τελευταία συναυλία του Αμερικανού ράπερ Tupac Shakur. Η παράσταση αυτή ηχογραφήθηκε στις 4 Ιουλίου 1996 και κυκλοφόρησε σε CD και DVD στις 5 Σεπτεμβρίου 2005.

Ο Λεσέιν Πάρις Κρουκς όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Tupac Shakur, γεννήθηκε από φτωχή οικογένεια στις 16 Ιουνίου του 1971 στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Ο Αμερικανός μουσικός και ηθοποιός υπήρξε ένα από τα κορυφαία ονόματα της χιπ-χοπ σκηνής τη δεκαετία του ‘90 και ιδιαίτερα του γκάνγκστα ραπ. Θεωρείται ένας από τους επιδραστικότερους μουσικούς της ραπ με στίχους που θίγουν με οξύ τρόπο τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μαύρη κοινότητα των Αμερικανικών μεγαλουπόλεων.

Ο Τούπακ Σακούρ το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου του 1996 πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας ενώ ήταν συνοδηγός του Σουγκ Νάιτ και πήγαιναν στο Club 662, αφού πρώτα είχαν δει τον αγώνα του Μάικ Τάισον στο MGM Grand Hotel. Οι πυροβολισμοί προήλθαν από μια λευκή Κάντιλακ η οποία σταμάτησε δίπλα τους σε ένα κόκκινο φανάρι. Ο Τούπακ χτυπήθηκε τέσσερις φορές με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο και εξι μέρες αργότερα στις 13 Σεπτεμβρίου 1996 να φύγει από την ζωή από εσωτερική αιμορραγία. Ο βασιλιάς της ραπ παρά τη σύντομη ζωή του κατάφερε να καθορίσει μία ολόκληρη γενιά ακροατών και μουσικών.

Δείτε το βίντεο:



Δείτε επίσης:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου