Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσελσι, λυτρωτής ο Ντρογκμπα !!!

Την κατάκτηση του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Τσέλσι, η οποία «υπέταξε» τη Μπάγερν στη διαδικασία των πέναλτι μέσα στην «Αλιάνζ Αρίνα»!

Στο 88’ με τον Ντρογκμπά οι Λονδρέζοι ισοφαρισαν το τέρμα του Μίλερ (83’) , κράτησαν το 1-1 στην παράσταση χάρη στον Τσεχ που έπιασε πέναλτι του Ρόμπεν και με πρωταγωνιστή τον Τσέχο που νίκησε και τους Ολιτς, Σβαϊνστάιγκερ επικράτησαν 4-3 στα πεναλντι.

Το 2008, στη Μόσχα, η Τσέλσι είχε σταθεί άτυχη γνωρίζοντας την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διαδικασία των πέναλτι από την οποία τότε είχε απουσιάσει ο Ντρογκμπά λόγω αποβολής. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επέμεινε, έριξε ακόμα περισσότερα εκατομμύρια και τελικά είδε την ομάδα του να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί τη σεζόν που δεν το περίμενε κανείς και χάρη σε δύο παίκτες που διατήρησε στο ρόστερ! Τον εκπληκτικό και αγέραστο Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον… γάτο Πετρ Τσεχ.

Στον συγκλονιστικό τελικό του Μονάχου, οι Λονδρέζοι κατάφεραν από το πουθενά να ισοφαρίσουν με τον επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού στο 89’ κι αφού πρώτα η Μπάγερν είχε μετουσιώσει την κυριαρχία της σε τέρμα με δράστη τον Μίλερ στο 83’. Ο επόμενος ήρωας ήταν ο Τσεχ, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Ρόμπεν στο 93’ (στην παράβαση υπέπεσε ο Ντρογκμπά!) και στην ψυχοφθόρο διαδικασία νίκησε επίσης τους Ολιτς και Σβαϊνστάιγκερ. Ο Ντιντιέ δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.Ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, ανακούφισε τον Μάτα που νωρίτερα είχε νικηθεί από τον Νόιερ και έστειλε συμπαίκτες, Ντι Ματέο και Αμπράμοβιτς στα ουράνια, την ίδια ώρα που οι παμπ στο Δυτικό Λονδίνο καίγονταν από το πανηγύρι!


Η διαδικασία των πέναλτι
Λαμ (Μπάγερν): 1-0
Μάτα (Τσέλσι): Απέκρουσε ο Νόιερ!
Γκόμεζ (Μπάγερν): 2-0
Λουίζ (Τσέλσι): 2-1
Νόιερ (Μπάγερν): 3-1
Λάμπαρντ (Τσέλσι): 3-2
Ολιτς (Μπάγερν): απέκρουσε ο Τσεχ
Κόουλ (Τσέλσι): 3-3
Σβαινστάιγκερ (Μπάγερν): απέκρουσε ο Τσεχ και δοκάρι!
Ντρογκμπά(Τσέλσι): 3-4

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες):
Νόιερ, Λαμ, Κοντέντο, Μπόατενγκ, Τίμοστσουκ, Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Ριμπερί (96' Ολιτς), Μίλερ (86' Φαν Μπούιτεν), Γκόμες.

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο):
Τσεχ, Μποζίνγκουα, Κόουλ, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μπέρτραντ (73' Μαλουντά), Καλού (84' Τόρες), Μάτα, Ντρογκμπά.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Highlights του τελικου


Η διαδικασία των πέναλτι.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου