Δύο νέα Facebook scams υπόσχονται να απομακρύνουν το Timeline




Τη δυσαρέσκεια μεγάλου αριθμού χρηστών του Facebook απέναντι στο Timeline επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν δύο νέα scams που παρουσιάζονται ως εργαλεία επαναφοράς της παλιάς εμφάνισης προφίλ.



Το πρώτο από αυτά προτρέπει το χρήστη να εγκαταστήσει ένα plug-in για το browser του προκειμένου να ξεφορτωθεί το Timeline. Μόλις κάνει κλικ, μεταφέρεται σε μια ιστοσελίδα με τουρκικό domain από όπου καλείται να επιλέξει τον browser που χρησιμοποιεί (Chrome ή Firefox). Προς το παρόν παραμένει άγνωστο με ποιον ακριβώς τρόπο το συγκεκριμένο scam εκμεταλλεύεται τα δεδομένα του χρήστη.



Η δεύτερη εφαρμογή που υποτίθεται ότι επαναφέρει την παλιά εμφάνιση προφίλ του κοινωνικού δικτύου ονομάζεται Facebook Timeline Remover και εξαπατά το χρήστη με διαφορετικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, του ζητά να συμπληρώσει μια σειρά από έρευνες προτού προχωρήσει στην απομάκρυνση του Timeline. Μάλιστα, προκειμένου να κερδίσει κατά κάποιο τρόπο την εμπιστοσύνη του, τον προειδοποιεί με μήνυμα ότι “η εγκατάσταση ή χρήση άλλου παρόμοιου software μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή του”.

Πολλή προσοχή λοιπόν σε ό,τι κατεβάζετε και μακριά από οτιδήποτε μπορεί να σας φανεί ύποπτο.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου