Σκηνές εγκλημάτων στον φακό


Μια εκπληκτική σειρά φωτογραφιών, μετά την αποχώρηση της αστυνομίας. Πως θα ήταν αν το… CSI δεν υπήρχε μόνο στη μικρή οθόνη, αλλά δρούσε σε μέρη όπου είχαν διαπραχθεί πραγματικά εγκλήματα; Οι σκηνές που θα αντίκριζαν οι ειδικοί πράκτορες θα ήταν όπως αυτές που φωτογράφισε η Άντζελα Στρασχάιμ. Σκοτεινές, με έναν ειδικό φωτισμό και υγρό ριγμένο σε σημεία για να αποκαλύπτονται τα ίχνη από το αίμα.

Η βραβευμένη φωτογράφος… έδρασε αφότου έφυγε η Αστυνομία. Επισκέφθηκε περισσότερες από 140 σκηνές βίαιων εγκλημάτων στις ΗΠΑ αποκαλύπτοντας με τον φακό της όλα όσα δεν φαίνονταν πριν. Η σειρά των φωτογραφιών λέγεται «Στοιχεία» και αφορά ανθρωποκτονίες.

Οι ντετέκτιβ είχαν πάρει τον δρόμο προς το Τμήμα και εκείνη ήθελε να διεξάγει τη δική της μίνι-έρευνα. Άλλωστε, η καριέρα της ξεκίνησε στα εργαστήρια της Σήμανσης της Αστυνομίας. Έτσι, η Στρασχάιμ έμπαινε στα σπίτια όπου είχαν διαπραχθεί ειδεχθή εγκλήματα, κανόνιζε τον φωτισμό και έβρεχε διάφορα σημεία –που φαίνονταν καθαρά- με ένα υγρό που λέγεται «Bluestar». Το συγκεκριμένο ενεργοποιούσε –προσωρινά- το αίμα, που είχε καθαριστεί από τον εκάστοτε δράστη και δε φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού, δίνοντας του ένα λευκό και φωτεινό χρώμα. Αυτό δηλαδή που «λάμπει» σε όλες τις σκοτεινές φωτογραφίες.

Οι ανθρωποκτονίες υπό άλλο πρίσμα λοιπόν, με τις εκπληκτικές φωτογραφίες της να έχουν δημιουργηθεί χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινου ταλέντου. Δείτε τις…

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου