Νικόλας Άσιμος: Η σπάνια συνέντευξη που έδωσε το καλοκαίρι του 1984!


Ακούστε τη σπάνια συνέντευξη του Νικόλα Άσιμου το καλοκαίρι του 1984 που εδωσε σε Ραδιοφωνικο Σταθμό στα Χανιά της Κρήτης. Ένα μοναδικό και σπάνιο ντοκουμέντο που φωτίζει τον χαρακτήρα του Νικόλα Άσιμου.

Ο Νικόλας Άσιμος είχε πάει εκείνο το καλοκαίρι στα Χανιά για να δώσει συναυλία στο Θέατρο Κήπου, προσκαλεσμένος από τον Τζωρτζάκη, τον εξαιρετικό ροκ Κρητικό που διατηρούσε εκεί, ροκ κοινόβιο, ροκ ραδιόφωνο, ροκ συγκρότημα και διοργάνωνε ροκ συναυλίες. Μαζί με τον Άσιμο, ήταν ο Τόλης Βουλτζάτης και η Λίτσα Περράκη.

Τότε μάλιστα, και σύμφωνα με την μαρτυρία Τζωρτζάκη, πέντε έξι μαυροφορεμένοι και αγριεμένοι κρητίκαροι, οδηγούμενοι από την μητέρα της Περράκη, έφθασαν απειλητικοί, για να πάρουν την Λίτσα από τον Άσιμο, αφού θεωρούσαν ότι ο δεσμός της με αυτόν, δεν άρμοζε με τα πατροπαράδοτα ήθη της Κρήτης.

Τελικά, ο Τζωρτζάκης κατάφερε να τους ηρεμήσει και να τους πείσει ότι είναι πολύ καλύτερα να αφήσουν την κόρη να καταλάβει το «σφάλμα» μόνη της, παρά να την πάρουν με το ζόρι. Το γεγονός, αποτελεί εκπληκτικό κατόρθωμα, αφού είναι γνωστό, ότι στα θέματα τιμής, οι Κρητικοί ΔΕΝ παίζουν.

Η συνέντευξη δόθηκε, στο παλιό αρχοντικό σπίτι, που ο Τζωρτζάκης είχε κάνει κοινόβιο και από εκεί μετέδιδε το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού του Σταθμού.

Είναι ευτύχημα που έχει σωθεί αυτή η ηχογράφηση, διότι ο Νικόλας Άσιμος, αναπτύσσει την φιλοσοφία ζωής του. Για τους μελετητές του ΚΡΟΚ, και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορία του Ροκ, αυτή η συνέντευξη, αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφόρησης.


Ακούστε τη συνέντευξη του Νικόλα Άσιμου το καλοκαίρι του 1984:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου