Ο Μωάμεθ δακρυσμένος στο νέο ιστορικό εξώφυλλο της Charlie Hebdo


Με νέα σκίτσα του Μωάμεθ να δηλώνει... Je Suis Charlie κυκλοφορεί η σατιρική εφημερίδα.

Με ένα νέο τεύχος του οποίου το τιράζ θα φτάσει τα ένα εκατομμύριο αντίτυπα και θα είναι μεταφρασμένο σε 16 γλώσσες κυκλοφορεί την Τετάρτη η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, μία εβδομάδα μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε την υφήλιο.

Στο νέο τεύχος της εφημερίδας, το οποίο υπογράφουν «οι επιζώντες της Charlie Hebdo» υπάρχουν δεκάδες σκίτσα που σατιρίζουν το ακραίο ριζοσπαστικό Ισλάμ και τον Μωάμεθ.

Απαντώντας, στην επίθεση εμφανίζουν τον προφήτη του Ισλάμ να κρατά μια πινακίδα με το μήνυμα Je Suis Charlie, τη φράση-σύμβολο για το κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε μετά την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση.

Όσο για τον κεντρικό τίτλο του φύλλου οι εργαζόμενοι στη Charlie Hebdo επέλεξαν τη συμβολική φράση: Όλα συγχωρούνται.

Το νέο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, το οποίο προετοιμάζουν όσα μέλη της συντακτικής ομάδας γλίτωσαν από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, θα ειρωνευτεί όπως το συνηθίζει πολιτικές και θρησκείες και «προφανώς» θα περιλαμβάνει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, δήλωσε ο δικηγόρος της.

Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο φύλλο της Σαρλί Εμπντό, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ο Ρισάρ Μαλκά απάντησε: «προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα».

Μία ημέρα μετά τη διαδήλωση στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, οι συντάκτες της σατιρικής εφημερίδας παραμένουν πιστοί στη γραμμή τους.

«Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες», υπογράμμισε ο Μαλκά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός». «Όμως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα της Σαρλί Εμπντό».

Δείτε το νέο πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου