Corpus Museum for Ηuman Βody: Ένα Μουσείο για το ανθρώπινο σώμα!


Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο βρίσκεται στην Ολλανδία και ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», αποτελώντας ένα καινοτόμο project σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του ανθρώπινου σώματος και των λειτουργιών του από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Στην ουσία είναι ένα γιγαντιαίο ανθρώπινο σώμα, ενώ κάθε χώρος του Μουσείου αποτυπώνει με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο κάθε τμήμα του σώματος. Έτσι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στον εγκέφαλο, να μπουν στο στόμα, να ακούσουν τους χτύπους της καρδιάς ή τη ροή του αίματος στις φλέβες…, διαπιστώνοντας πώς ακριβώς λειτουργεί το σώμα τους!

Αφετηρία είναι τα πόδια, από όπου ξεκινάει η εντυπωσιακή περιήγηση μέσα στο Μουσείο, ενώ η διαδρομή συνεχίζεται προς το επάνω μέρος του σώματος, καταλήγοντας στους νευρώνες του εγκεφάλου.

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που αφορά σε εικόνα και ήχο έχει χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου project, ενώ σε διάφορα σημεία του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει απαντήσεις σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία του σώματος.

Αν έχετε, για παράδειγμα, απορία για το «Πώς μεγαλώνει ένα μωρό στη μήτρα;» ή «Με ποιο τρόπο η καρδιά στέλνει το αίμα στον εγκέφαλο;», στο «Corpus Museum for Ηuman Βody» ειδικοί επιστήμονες θα σας εξηγήσουν όλες τις λεπτομέρειες. Άλλωστε όλα εκεί μέσα είναι τόσο παραστατικά… που δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου!



















Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου