Desierto de Tabernas: Η μαγική μοναδική έρημος της Ευρώπης


H Desierto de Tabernas λέγεται πως είναι η μόνη έρημος της Ευρώπης.Μακριά από τις γνωστές ηλιόλουστες ακτές τις Αλμερίας και την αρχιτεκτονική των Μαυριτανών, εξαπλώνεται η Desierto de Tabernas, μια καυτή έκταση ανάμεσα σε δυο χαμηλές οροσειρές.

Το καλοκαίρι η θερμοκρασία αγγίζει τους 118 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που δεν συναντάτε πουθενά στην Ευρώπη. Τα φίδια, οι σαύρες και οι κάκτοι είναι οι μόνοι κάτοικοι της περιοχής.

Πάντως, η Γηραιά ήπειρος έχει και ημι-ερήμους, οι οποίες βρίσκονται σε Ελλάδα, Ρουμανία και Ισλανδία. Στην περίπτωση των τριών αυτών χωρών, οι ημι-έρημοι προέκυψαν είτε λόγω κλίματος, είτε αποψίλωσης δασών ή ηφαιστειογενούς πετρώματος, που απορροφά το νερό της βροχής.














ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου