Dot: Το πρώτο smartwatch για τυφλούς που δείχνει την ώρα με το σύστημα Braille


Ένα νέο SmartWatch που ονομάζεται Dot έχει σχεδιαστεί ειδικά για τυφλούς και δείχνει την ώρα με το σύστημα Μπρέιγ.

Στο παρελθόν πολλά ρολόγια σχεδιάστηκαν για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, με βάση μηνύματα ήχου. Αυτο είναι το πρωτο ρολόι που ουσιαστικά εμφανίζει κείμενο σε Braille.

Ο κώδικας Braille πρόκειται για σύστημα γραφής και ανάγνωσης και όχι γλώσσα των τυφλών όπως αρκετοί πιστεύουν, το οποίο έχει αναγνωριστεί επίσημα από την πολιτεία με τον νόμο 36/99 του 2008. Δημιουργήθηκε από τον Louis Braiile το 1829, ο οποίος έχασε την όρασή του ενώ ήταν ακόμα παιδί στο εργαστήριο του πατέρα του το 1824 σε ηλικία 15 χρονών.

Πώς λειτουργεί:
Στην οθόνη υπάρχουν σειρές σαν μικροσκοπικές μπάλες που αλλάζουν θέσεις. Εκτός από την ανάγνωση της οθόνης, οι χρήστες μπορούν επίσης να στείλουν απλές απαντήσεις μέσω των κουμπιών που υπάρχουν στο πλάι του καντράν.

Το έξυπνο αυτό ρολόι είναι δημιούργημα του Eric Kim και θα βγει στην αγορά τον προσεχή Μάρτιο στην τιμή των 320 δολαρίων.


Δείτε το βίντεο:
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου