Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Μια εξαιρετική αφήγηση για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου


Δείτε παρακάτω την εξαιρετική αφήγηση της ομιλήτριας και αρχαιολόγου Κρινώ Κωνσταντινίδου για τα αρχαία από τις ανασκαφές του μετρό και ιδαιτερα για τις αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου. Η Διάλεξη πραγματοποιηθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Ένα αφιέρωμα στο βυζαντινό σταυροδρόμι του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης από την ομιλήτρια Κρινώ Κωνσταντινίδου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και ανασκαφέας των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου από τα έργα του μετρό. Στόχος της διάλεξης με τίτλο «Μνήμης λίθοι. Μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου της Θεσσαλονίκης από τον 4ο στον 9ο αιώνα. Η διασταύρωση του Decumanus Maximus με τον Cardo της Οδού Βενιζέλου» ήταν να λυθούν απορίες για τον σταθμό «Βενιζέλου» και τα αρχαία που έχουν βρεθεί με κύρια αναφορά σε έξι αιώνες και τις μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου της Θεσσαλονίκης.





Δείτε την διάλεξη της αρχαιολόγου Κρινώ Κωνσταντινίδου:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
ΠΗΓΗ 3
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου