Δείτε πως φτιάχνεται το Φιστικοβούτυρο


Το Φιστικοβούτυρο (Peanut butter) είναι πολτός τριμμένων και ψημένων φιστικιών, περιέχει πρωτεΐνη, καλή χοληστερόλη,φυτικές ίνες και πολλά είδη καλών λιπαρών αυτών δηλαδή που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ενώ ανά 100g φυστικοβουτηρου περνούμε περίπου 588 kcal θερμίδες.
Η εμπορικά διαθέσιμη μορφή του συνήθως περιέχει πρόσθετα έλαια και ζάχαρη.

Ένα ιδιαίτερα αγαπημένο προϊόν στην Αμερική και τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο γνωστό στην Ελλάδα. Το φυστικοβούτυρο, παρά την ονομασία του στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με βούτυρο, πρόκειται στην ουσία για πολτό αλεσμένων φιστικιών γεμάτο με καλα φυτικά ακόρεστα λιπαρά οξέα. Τόπος καταγωγής του είναι ο Καναδάς και σε χώρες όπως Αμερική και Βρετανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως επάλειμμα σε ψωμί.

Ενα εξαιρετικό συστατικό για γρήγορα, υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, ως άλειμμα για το ψωμί ή ακόμη και σε σάλτσες στη μαγειρική. Εκτός από υπέροχη γεύση σε σάντουιτς και γλυκά, το φυστικοβούτυρο έχει επίσης ουσίες που είναι πολύ ευεργετικές για την υγεία, όπως πρωτεΐνη, καλή χοληστερόλη και φυτικές ίνες.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου