Δείτε από ψηλά τις ιστορικές Θερμοπύλες!


Δείτε από ψηλά την ιερή αλλά και ιστορική τοποθεσία των Θερμοπυλών όπου κατά τη μυθολογία ο θεος Ήφαιστος μετά από εντολή της θεάς Αθηνάς δημιούργησε στο σημείο πηγές, ωστε να πλένεται και να ξεκουράζετε ο Ηρακλής μετά από τους άθλους του.

Οι Θερμοπύλες είναι ένα πασίγνωστο παραθαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στον Mαλιακό κόλπο και το Kαλλίδρομο όρος, το όνομά της περιοχής προέρχεται από κοντινές πηγές θερμού νερού και από τα δύσβατα περάσματα που υπάρχουν στο σημείο. Τα στενά των Θερμοπυλών είναι γνωστά ως ένα από τα σημαντικότερα πεδία μαχών στην ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία καθώς εκεί εγινε η ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών το 480 π.Χ.

Η τοποθεσία των Θερμοπυλών ήταν ιερή για τους αρχαίους Έλληνες και εκεί στους πρόποδες της χαράδρας κοντά στην Μεσαία Πύλη, υπήρχε κάποτε μια διπλή πηγή αφιερωμένη στην Περσεφόνη. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι στο σημείο είχαν σταματήσει οι άντρες του Λεωνίδα για να απόλαυσoυν τα θερμά λουτρά αλλά και για να επουλώσουν τα τραύματα τους καθώς γνώριζαν ότι εκεί τα νερά είναι ιαματικά. Η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη κρυμμένα μυστικά και ένα από αυτά είναι οι ιαματικές πηγές που αναβλύζουν θεραπευτικό νερό σε μόνιμη θερμοκρασία 40°C.

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ήφαιστος μετά από παράκληση της θεάς Αθηνάς δημιούργησε στο σημειο πηγές ωστε να πλένεται και να ανακτά τις δυνάμεις του ο Ηρακλής μετά τους άθλους του, επίσης ο μύθος λέει ότι και το όνομα των πηγών προήλθε από τον μυθικό ήρωα Ηρακλή, όταν έπεσε στα νερά των πηγών για να απαλλαγεί από τους πόνους που του είχε δημιουργήσει ο δηλητηριασμένος χιτώνας του Νέσσου που είχε κολλήσει στο σώμα του και από τότε οι πηγές δεν έχουν σταματήσει να αναβλύζουν ιαματικά νερά.

Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
ΠΗΓΗ 3


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου