Jaan Roose: Slacklining στην έρημο του Καζακστάν!

Δείτε τον Jaan Roose να κάνει slacklining πάνω σε μια γραμμή μήκους 500 μέτρων ανάμεσα σε δύο βουνά που ορθώνονται στην αρχαία έρημο του Καζακστάν!

Απολαύστε στο νέο βίντεο της Red Bull την εντυπωσιακή προσπάθεια του Jaan Roose του Εσθονού αθλητή slackliner στη περιοχή Bozzhyra κοντά στα δυτικά σύνορα του Καζακστάν. Το όνομα της περιοχής σημαίνει «γκρίζα γη» και απέχει μόλις 160 χιλιόμετρα από τη Κασπία Θάλασσα. Εκεί στην αρχαία έρημο του Καζακστάν ορθώνονται δυο βουνά ανάμεσα στα οποία ο Roose τέντωσε το slackline του και κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το δύσκολο εγχείρημα του!

Ο αριθμός των προκλήσεων στο βίντεο του Jaan Roose κάνει το εγχείρημα μοναδικό, καθώς η γραμμή slackline είναι η μακρύτερη που έχει στηθεί ποτέ στη ιστορία του αθλήματος όπως επίσης και οι θερμοκρασίες της περιοχής που φτάνουν εως και τους 50 βαθμούς Κελσίου. Το Slacklining είναι ένα σπορ που απαιτεί σχεδιασμό, οργάνωση, προσπάθεια και ενας από τους βασικούς κανόνες του αθλήματος είναι το στήσιμο της γραμμής σε όμορφα και δύσβατα μέρη.

Ο Jaan Roose στο τέλος δήλωσε: «Είχα μαγευτεί από την απόκοσμη ομορφιά αυτού του τόπου. Το γεγονός μάλιστα ότι το μέρος αυτό ήταν κάποτε θάλασσα τροφοδοτούσε ακόμη περισσότερο την φαντασία μου. Είναι ένα φανταστικό μέρος και σε εξιτάρει το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο μακριά από τον πολιτισμό. Χαίρομαι που επισκεφθήκαμε μια τόσο μοναδική τοποθεσία και που είχα την ευκαιρία να συνδυάσω τις ικανότητες μου με την ομορφιά της φύσης. Το project στην Bozzhyra ήταν από τα πιο απαιτητικά, δύσκολα και συνάμα από τα πιο όμορφα που έχω κάνει»...

Δείτε το βίντεο:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου