Οι Ναζί σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Τσώρτσιλ με εκρηκτική σοκολάτα


Eνα σχέδιο που θα τους εξασφάλιζε «γλυκιά νίκη» φαίνεται ότι είχαν ενορχηστρώσει οι Ναζί προκειμένου να δολοφονήσουν τον Βρετανό πρωθυπουργό Ουίνστον Τσώρτσιλ, χρησιμοποιώντας εκρηκτική...σοκολάτα.

Όπως αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα της MI5, οι Γερμανοί είχαν κατασκευάσει λεπτό εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο είχαν επιστρώσει με μαύρη σοκολάτα. Προορισμός της ήταν το τραπέζι όπου γευμάτιζε ο Τσώρτσιλ και το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο στο καταφύγιό του στο Λονδίνο.

Η «γλυκιά βόμβα» είχε επενδυθεί κατάλληλα ώστα να μοιάζει με σοκολάτα πολυτελείας, η οποία μάλιστα έφερε χρυσό περιτύλιγμα και την ονομασία «PETERS». Ωστόσο, για κακή τύχη του Χίτλερ, το σχέδιο έγινε αντιληπτό από τους Βρετανούς πράκτορες. Αμέσως ο Λόρδος Βίκτωρ Ροθτσιλντ, έγραψε γράμμα στον καλλιτέχνη Λόρενς Φις ζητώντας του να δημιουργήσει μια αφίσα που θα ειδοποιούσε τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή για να εντοπίσουν το επικίνδυνο δέμα.



Το γράμμα βρέθηκε από τη χήρα του Φις, δημοσιογράφο Τζοαν Μπρέι, αμέσως μετά το θάνατο του καλλιτέχνη το 2009.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου