Ο άνθρωπος που αψηφά την βαρύτητα


Το πρόσωπο που κάθεται στην μικρή προεξοχή του βράχου, σε υψόμετρο 1444 μέτρων με τόση άνεση, είναι ο Alex Honnold. Αν ασχολείστε με την αναρρίχηση ή είστε πιστός συνδρομητής του National Geographic δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχετε ακούσει ξανά αυτό το όνομα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Honnold έχει ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος soloist στον κόσμο, δηλαδή ο καλύτερος ορειβάτης χωρίς σχοινιά.

Ο 26χρονος από το Σακραμέντο, συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο. Το 2010 έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για συνεχείς αναβάσεις όταν σε διάστημα 24 ωρών αναρριχήθηκε 3 φορές το 915 μέτρων El Capitan. Μια εβδομάδα πριν από αυτό κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Half Dome και El Cap σε μόλις 11 ώρες.

Όλα αυτά χωρίς σχοινιά! Ο Honnold ανεβαίνει τα βουνά χρησιμοποιώντας μόνο τα παπούτσια του και μια τσάντα κιμωλίας!

Δείτε και το βίντεο του National Geographic:

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου