Χρήση του inxi για πληροφορίες συστήματος

Στο Linux Mint έρχεται προεγκατεστημένη μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή, με το όνομα inxi, η οποία μας βοηθάει να αντλήσουμε σχεδόν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το σύστημά μας. Χρησιμοποιεί το τερματικό και δίνει τα αποτελέσματα σε απόλυτα κατανοητή και ευανάγνωστη μορφή.

Μερικά παραδείγματα:

inxi -F
(Μνημονικός κανόνας F=Full)
Μας δίνει μια πλήρη περιγραφή του συστήματός μας. Χρήσιμη για παράδειγμα όταν κάποιος εδώ στο forum μας ζητάει πληροφορίες σχετικά με το σύστημά μας προκειμένου να μας βοηθήσει.



inxi -s
( Μνημονικός κανόνας s=sensors ). Μας δίνει πληροφορίες θερμοκρασίας κλπ.



inxi -G
( Μνημονικός κανόνας G=Graphics Card ) Μας δίνει πλήρεις πληροφορίες για την κάρτα γραφικών και τους οδηγούς της.


inxi -A
( Μνημονικός κανόνας A=Audio ) ΜΑς δίνει πληροφορίες για την κάρτα ήχου και τους οδηγούς της.



inxi -N
( Μνημονικός κανόνας N=NetworkCard ) Μας δίνει πληροφορίες για την κάρτα δικτύου.



inxi -r
( Μνημονικός κανόνας r=repositories ) Μας δίνει τις ενεργές πηγές λογισμικού και σε αποιό ακριβώς αρχείο βρίσκονται



Η ποίο χρήσιμη όμως είναι ίσως η
inxi -h
το Help δηλαδή της εφαρμογής, που μας δίνει όλες τις επιλογές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Υπάρχει πλήθος επιλογών, πέρα από αυτές που περιέγραψα εδώ. Προσοχή στα κεφαλαία και μικρά γράμματα στους τελεστές, γιατί εκλαμβάνονται ως διαφορετική επιλογή.

Για παράδειγμα, το inxi -S δίνει πληροφορίες συστήματος, ενώ το inxi -s πληροφορίες από τους sensors ( θερμοκρασίες κλπ)

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου