Κράτα τα φυτά σου ζωντανά όσο λείπεις διακοπές

Αν είσαι από τους τυχερούς που θα φύγουν και φέτος το καλοκαίρι –έστω και για λίγες μέρες- και ανησυχείς μη σου πεθάνει ο κήπος, δες πώς μπορείς να προφυλάξεις τα φυτά σου να μην τινάξουν τα πέταλα πριν της ώρας τους.

Εντάξει, προφανώς για όσους έχουν ήδη εγκατεστημένο το αυτόματο πότισμα δεν γίνεται καν λόγος. Ούτε και για εκείνους που μπορούν να διαθέσουν το αντίστοιχο τίμημα και να το εγκαταστήσουν τώρα, πριν φύγουν. Το θέμα είναι τι γίνεται στην αντίθετη περίπτωση.

* Αρχικά, φρόντισε να ποτίσεις πολύ καλά πριν φύγεις από το σπίτι.

* Γέμισε ένα πλαστικό μπουκάλι νερό και κάνε μερικές τρύπες στο πώμα του. Στη συνέχεια σκάψε μια μικρή τρύπα στο χώμα κοντά στις ριζες κάθε φυτού και κάρφωσέ το με το στόμιο προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, το νερό θα φεύγει λίγο λιγο στο χώμα παρέχοντας την υγρασία που χρειάζεται.

* Βάλε την κάθε γλάστρα μέσα σε μια λεκάνη γεμάτη νερό. Με αυτό τον τρόπο τα φυτά θα δροσίζονται όσο χρειάζονται.

* Αγόρασε τις ειδικές γυάλινες σφαίρες που υπάρχουν στα καταστήματα φυτών για αυτόν τον λόγο. Να ξέρεις όμως ότι δεν είναι η πιο οικονομική λύση.

* Δώσε το κλειδί του σπιτιού σε έναν φίλο και ζήτησέ του να πηγαίνει μία ή δύο φορές την εβδομάδα να ποτίζει τα λουλούδια σου. Ιδιαίτερα αν πρόκειται να λείψεις καιρό και δεν έχεις αυτόματο πότισμα η λύση αυτή επιβάλλεται για να μην πεθάνουν όλο τα φυτά σου.

* Φρόντισε μόνο να υπενθυμίσεις στον φίλο που θα αναλάβει δράση να κάνει το καλό ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Αλλιώς το νερό θα εξατμιστεί άμεσα και ή όλη ιστορία θα αποβεί "δώρον άδωρον

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου