Στο πολυφωτογραφημένο ναυάγιο της Ζακύνθου! Μάθετε την ιστορία του...


Σε έναν απομονωμένο κολπίσκο της Ζακύνθου, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, το Ναυάγιο κείτεται ελεύθερο, απαλλαγμένο από τους διώκτες του, αντικρίζοντας τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Το περίφημο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία της
Ελλάδας...Εν μέρει, λόγω της ιστορίας του αλλά κυρίως λόγω της σαγηνευτικής αντίθεσής του με την κατάλευκη άμμο και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, προσελκύει πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται να ανακαλύψουν τη μυστηριακή γοητεία του, συνωστιζόμενοι στο κατάστρωμα κάποιου μικρού καϊκιού...Ο κολπίσκος που φιλοξενεί εδώ και 20 περίπου χρόνια το πασίγνωστο πλέον «κουφάρι» του παλιού καραβιού, είναι επίσης γνωστός και ως «Smugglers Cove» (Όρμος των Λαθρεμπόρων), φέρνοντας στο νου στιγμιότυπα από τους «Πειρατές της Καραϊβικής».

Ήταν το 1982, όταν ένα ελληνικό πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά του Ιονίου με φορτίο 1895 (!) κούτες τσιγάρα, θεωρήθηκε ύποπτο από τις λιμενικές αρχές, οι οποίες άρχισαν να το καταδιώκουν...Λίγο η κακοκαιρία, λίγο η κακοτυχία, το πλοίο υπέστη βλάβη, καταλήγοντας στα αβαθή της διάσημης πλέον παραλίας. Οι ντόπιοι ακόμα θυμούνται τις χιλιάδες κούτες τσιγάρα να επιπλέουν και τα 5 μέλη του πληρώματος, που ουδόλως φαντάζονταν ότι θα έμεναν στην ιστορία, να προσπαθούν να ξεφύγουν από την ακτοφυλακή...Σήμερα, το σιδερένιο σκαρί, ο απόλυτος star της παραλίας, αποσυντίθεται χρόνο με το χρόνο πάνω στη «ζαχαρένια» άμμο και ποζάρει στα φλας που αστράφτουν για χάρη του κάθε καλοκαίρι...


Προσβάσιμο μόνο με καραβάκι από το λιμάνι της Ζακύνθου, από τον Λαγανά, τον Άγιο Νικόλαο στις Βολιμές, και το Πόρτο Βρώμη.


Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου