Το δέντρο της ζωής


Ένα δέντρο εντελώς μόνο του στην καρδιά της ερήμου, μίλια μακριά από οποιαδήποτε πηγή νερού και από άλλη βλάστηση; Φυσιολογικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει ένα τέτοιο δέντρο. Εκτός και αν πρόκειται για το περίφημο «Δέντρο της Ζωής» στο Μπαχρέιν, ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα του κόσμου.


Το Δέντρο της Ζωής βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από το Jebel Dukhan, στην κορυφή ενός 25 μέτρων αμμώδη λόφου, με θέα μια χρυσή απέραντη θάλασσα από άμμο. Το μυστήριο της επιβίωσης του σε τόσο σκληρές συνθήκες το έχει καταστήσει ένα μύθο μεταξύ των ανθρώπων του Μπαχρέιν, και έχει προσελκύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να το δουν από κοντά για να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους.

Το 400 χρόνων θαύμα της φύσης έχει φέρει σε αμηχανία βιολόγους και επιστήμονες εδώ και χρόνια, και παρόλο που υπάρχουν κάποιες θεωρίες παραμένει έως σήμερα ένα αίνιγμα. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι οι ρίζες του έχουν εξαπλωθεί τόσο βαθιά που φτάνουν σε άγνωστες πηγές νερού.

Οι ντόπιοι δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η πραγματική θέση του Κήπου της Εδέμ, ενώ οι Βεδουίνοι είναι πεπεισμένοι ότι το δέντρο έχει ευλογηθεί από τον Enki, τον μυθικό Θεό του νερού.

Όποια και αν είναι η εξήγηση, είναι εκπληκτικό το πώς το Sharajat-al-Hayat, όπως το αποκαλούν οι Άραβες, συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς εδώ και περίπου 4 αιώνες.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου