Outlook.com: Η “απάντηση” της Microsoft σε Yahoo Mail και GMail



Απο χθες η Microsoft “άνοιξε” στο κοινό – αν και σε beta κατάσταση – την νέα υπηρεσία eMail της, Outlook.com, που θα αντικαταστήσει το Hotmail. Το Outlook.com είναι, όπως προδίδει το όνομα του, μια απλοποιημένη εκδοχή του Outlook “με μορφή web application” – που, δηλαδή, απαιτεί μονάχα έναν browser για τη λειτουργία του. Στην πράξη, βέβαια, μπορεί να χαρακτηριστεί απλά και ως… “άλλή μια υπηρεσία webmail”, που κάνει “ό,τι και τα Yahoo Mail και Google Mail”.

Η Microsoft “ποντάρει” στο ότι η δική της πρόταση θα διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό τόσο για το καθαρότερο design της που, κατά συνέπεια, διευκολύνει και τη χρήση της, όσο και για τις δυνατότητες συνεργασίας με “υπηρεσίες άλλων”, που ήδη υπάρχουν σε αυτήν. Το Outlook.com μπορεί εξαρχής “να εισάγει επαφές” και να συνεργαστεί με Facebook, Twitter, LinkedIn αλλά και το Google Mail, ενώ στο μέλλον αναμένεται πως θα “δένει” μια χαρά και με το Skype. Έτσι, το Outlook.com δεν λειτουργεί μόνο ως μια “λύση ανταλλαγής eMail” αλλά και ως ένα “κέντρο” για τη συνολική “επικοινωνία” του χρήστη – αφού μπορεί να παρουσιάζει και ειδοποιήσεις από αυτές τις υπηρεσίες στο δικό του περιβάλλον.

“Πακετάκι” μαζί του, τα Office Web Apps, που μαζί του δημιουργούν μια ελκυστική εναλλακτική “light” εκδοχή της πληρέστερης-μα-εμπορικά-διαθέσιμης σουίτας Office, και συγκεκριμένα οι online εκδοχές των Word, Excel, PowerPoint και oneNote, καθώς και η υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στο cloud, SkyDrive.

Όταν ολοκληρωθεί η “δοκιμαστική περίοδος” της υπηρεσίας, αναμένεται πως θα αντικαταστήσει πλήρως το Hotmail της εταιρείας, αν και οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις “@hotmail.com”, “@live.com” και “@msn.com” διευθύνσεις eMail τους.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου